16.11.2024
Телеканал NTD

Розведення лосося на суші: у США знайшли новий підхід

Розведення лосося на суші: у США знайшли новий підхід

Рибна ферма на суші. У Маямі, що в США, розташоване перше підприємство з розведення лосося в..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Рибна ферма на суші. У Маямі, що в США, розташоване перше підприємство з розведення лосося в приміщенні.

Зазвичай такі ферми створюють на обгородженій береговій лінії. Але ця компанія вирішила, що це надто шкідливо для довкілля. На відкритих фермах рибі загрожують паразити, цвітіння токсичних водоростей та потепління води. Самі ці підприємства також стають джерелом забруднення.

А тут усе відбувається на суші. Для риби створюють умови, максимально наближені до реальних, зокрема температуру, солоність та освітлення.

Водночас на кожній стадії розвитку риби умови також різні.

Це так званий дитячий садок. Тут з ікринок з’являються мальки.

[Демієн Клер, працівник компанії]:

«Після того, як риба закінчує вилуплюватися й харчуватися з жовткового мішка, ми вручну переносимо її в лотки для початкового годування. Тут мальки повільно підіймаються на поверхню резервуара, щоби почати харчуватися самостійно».

Після цієї стадії риба вже сама переміщається трубами, якими насоси перекачують воду. Поступово лосось має потрапити в солону воду, бо нереститься він у прісній воді, а потім мігрує в море.

[Демієн Клер, працівник компанії]:

«У наступних резервуарах риба проведе сім тижнів. Цей процес переміщення риби відбувається сім разів на стадії прісної води, а потім ще два чи три рази на стадії солоної води».

За цей час із лососем відбудуться великі зміни.

[Демієн Клер, працівник компанії]:

«Він підготує свої органи до дихання в солоній воді, а також змінить колір із коричнево-зеленого на сріблястий. Щойно риба готова, ми даємо їй першу зимівлю, знижуємо температуру та освітлення. Після цього риба перестане намагатися пливти проти течії, а пливтиме вже за течією. Тим самим вона повідомляє нам, що готова пливти річкою до самого океану».

У всьому світі аквакультура вже десятки років у харчовому секторі зростає найшвидше. Нині люди їдять більше вирощеної риби, аніж дикої.
Коротке посилання на цю сторінку:

Розведення лосося на суші: у США знайшли новий підхідНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиМарокко: лазні закриті, води немаєЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протесту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: