16.12.2024
Телеканал NTD

Проїзд у метро Парижа подорожчає на час Олімпіади

Проїзд у метро Парижа подорожчає на час Олімпіади

На час проведення Олімпійських ігор — 2024 подорожчає проїзд у паризькому метро. Причому майже вдвічі. Влада..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

На час проведення Олімпійських ігор — 2024 подорожчає проїзд у паризькому метро. Причому майже вдвічі.

Влада каже, що такі заходи цілком виправдані — у Парижі триває величезна підготовча робота з розширення транспортних послуг. Обіцяють, що до всіх олімпійських об’єктів можна буде дістатися громадським транспортом, що безпрецедентно.

Зараз чиновники тестують нову гілку метро. Вона сполучає передмістя Сен-Дені, яке на півночі, з аеропортом «Орлі», що на півдні.

[Клеман Бон, міністр транспорту Франції]:

«Люди працюють удень і вночі без вихідних, щоб упоратися з неймовірним завданням — провести перші Ігри, до об’єктів яких на 100 % можна буде дістатися громадським транспортом. Такого ще не було, ні в Лондоні, ні в інших містах. Ми робимо цю величезну роботу, і в нас лишилося трохи більше ніж 200 днів».

Отже, у період із 20 липня по 8 вересня наступного року проїзд на метро в один кінець коштуватиме 4 євро, тоді як зараз — 2 євро 10 центів. Проїзний на місяць нині коштує трохи більше ніж 84 євро.

Але самих парижан подорожчання не зачепить.

[Валері Пекресс, голова регіональної ради Іль-де-Франс]:

«Я обіцяла жителям Паризького регіону, що додаткові витрати на громадський транспорт під час Олімпіади ляжуть на туристів. Тому ті, хто має проїзний, не постраждають від підвищення тарифів. Ми радимо жителям купити проїзний до 20 липня».

Олімпійські ігри проходитимуть із 26 липня по 11 серпня, а Паралімпійські — з 28 серпня по 8 вересня. Як очікують, Париж відвідає понад 10 мільйонів гостей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Проїзд у метро Парижа подорожчає на час ОлімпіадиКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняСрібна шахта відродила занепале боснійське містоНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленими19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: