04.09.2024
Телеканал NTD

Рекордсмен Книги Гіннеса створив пряникове селище в Нью-Йорку

Рекордсмен Книги Гіннеса створив пряникове селище в Нью-Йорку

Американський шеф-кухар та світовий рекордсмен Джон Лович звик до того, що його руки завжди липкі. Зараз..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Американський шеф-кухар та світовий рекордсмен Джон Лович звик до того, що його руки завжди липкі. Зараз він доводить до досконалості чергове пряникове селище. Воно стане різдвяною окрасою ринку Челсі в Нью-Йорку.

На прилавках розмістилося 800 будиночків ручної роботи. Усі деталі виготовлені з їстівних продуктів: цукерок, пряників, льодяників, мармеладу та крему.

Джон створює пряникові селища вже 30 років. Щороку привносить у дизайн щось нове.

[Джон Лович, шеф-кухар]:

«Я додав трохи більше коричневого за допомогою кавової жувальної гумки. Тож червоної цегли більше, ніж зазвичай. Ми завжди маємо чорні віконниці та червону цеглу, але цього року їх набагато більше. А ще ми додали більше старовинних вивісок».

Нью-Йорк і ринок Челсі для Джона особливі — тут пройшло його третє побачення з майбутньою дружиною.

[Джон Лович, шеф-кухар]:

«На свята до Нью-Йорка приїжджає багато людей з усього світу. Різдвяна ялинка, вітрини на П’ятій авеню, магазин Macy’s, виступи Rockettes і таке інше — усе це приваблює гостей до Нью-Йорка. І останніми роками ми зрозуміли, що вони приїжджають і для того, щоб на Різдво побачити пряникове селище».

Трохи раніше Джон відкрив такі ж виставки у Канзас-Сіті, Г’юстоні, Техасі та Філадельфії. На монтаж кожного пряникового селища йде багато сил і часу. Відпочивати просто нема коли, але про втому шеф-кухар не думає. Для нього головне — створити для людей добру різдвяну атмосферу.

Щойно закінчаться свята, Джон повернеться на кухню й почне робити нові пряникові будиночки. Зберігатимуться вони в сухому підвалі, а в листопаді займуть свої місця на нових виставках.

Пряниковим селищем у Нью-Йорку можна буде милуватися до 7 січня. Потім шеф-кухар роздасть будиночки всім охочим.

Десять років тому Джон Лович побив рекорд Книги Гіннеса, створивши найбільше у світі пряникове селище з їстівних деталей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рекордсмен Книги Гіннеса створив пряникове селище в Нью-ЙоркуОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в Римі40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Житель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горили

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: