15.03.2024
Телеканал NTD

Новітній підхід до реконструкції: будинок «переробляє» сам себе

Новітній підхід до реконструкції: будинок «переробляє» сам себе

У 60-х роках цей будинок, що в Копенгагені, був офісом секретаріату міської адміністрації. Тепер його перетворюють..

Дата завантаження: 2024-05-15

video

У 60-х роках цей будинок, що в Копенгагені, був офісом секретаріату міської адміністрації. Тепер його перетворюють на центр мистецтва.

Правда, реконструкція не зовсім звичайна. Усі елементи будівлі намагаються максимально використати повторно. Це схоже на те, наче будинок «переробляє» сам себе.

[Серен Пільманн, засновник архітектурної компанії]:

«Ми скористалися цією можливістю, щоби подивитися, скільки ми зможемо повторно використати на місці, бо вважаємо, що це дуже актуальне завдання в архітектурі».

Орієнтуючись на екологічність, архітектори стараються використати якнайбільше матеріалів старої будівлі. Так, з перегородок підлоги роблять сходи та меблі, а фасадною плиткою вкривають підлогу.

[Серен Пільманн, засновник архітектурної компанії]:

«Я в цьому бізнесі вже десять років. І я відчуваю, що останні три-чотири роки ці тренди задають траєкторію того, куди рухається архітектура».

На центральному місці трансформації — повторне використання важких бетонних плит.

[Сорен Кааре-Андерсен, голова організації Bikubenfonden]:

«Напевно, було б на 25 % дешевше знести все та побудувати щось нове. Але будівля не мала б тієї душі».

Упродовж найближчих трьох років Копенгаген буде світовою столицею архітектури. У цей період відбудуться численні зустрічі, конференції та виставки.

На них, зокрема, обговорять й інший екологічний підхід до будівництва. Він полягає у використанні таких матеріалів, як деревина, бамбук та біомаса, а також у більш екологічному обробленні традиційних матеріалів — бетону, сталі та алюмінію.

Щодо цього центру, то в ньому проходитимуть сценічні вистави та виставки. Також там працюватимуть кафе. Як очікують, реконструкцію завершать 2025 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Новітній підхід до реконструкції: будинок «переробляє» сам себеВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)У Кенії зростає кількість жертв повенейМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: