26.01.2024
Телеканал NTD

ЄС виділить країнам світу 20 млрд євро для протистояння коронавірусу

ЄС виділить країнам світу 20 млрд євро для протистояння коронавірусу

Європейський Союз фінансово допоможе бідним країнам і таким, що розвиваються, протистояти пандемії коронавірусу. Він обіцяє виділити..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Європейський Союз фінансово допоможе бідним країнам і таким, що розвиваються, протистояти пандемії коронавірусу. Він обіцяє виділити понад 20 мільярдів євро державам Африки, Азії, Латинської Америки та Балкан. Про це оголосив Верховний представник ЄС з питань закордонних справ Жозеп Боррель.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:
«Європейська комісія та Європейський інвестиційний банк уже оголосили, що виділять приблизно 15,6 мільярда (євро) з ресурсів міжнародних програм ЄС. І сьогодні, коли держави-члени Європейського Союзу та Європейський банк реконструкції та розвитку візьмуть на себе зобов’язання, ми досягнемо суми понад 20 мільярдів євро».

Лідери «Великої двадцятки» вже пообіцяли влити величезні суми в глобальну економіку. Однак гуманітарні організації кажуть, що найбідніші країни світу потребують пильнішої уваги.

Кошти перенаправлять здебільшого з інших менш термінових гуманітарних програм Євросоюзу.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:

«Ми хочемо допомогти найуразливішим країнам, зокрема в Африці, яка межує з Євросоюзом, а також в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, Латинській Америці й Карибському басейні. Програма “Європейська команда” об’єднуватиме ресурси з Європейського Союзу, його держав-членів і фінансових установ, зокрема Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку».

Кошти планують спрямувати на гуманітарну допомогу, медичні дослідження, обладнання для лікарень та підтримку економік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: