26.04.2024
Телеканал NTD

«Велика двадцятка» заморозила сплату боргів найбідніших країн

«Велика двадцятка» заморозила сплату боргів найбідніших країн

Міністри фінансів «Великої двадцятки» 15 квітня дозволили найбіднішим країнам світу тимчасово не проводити трансакцій з обслуговування..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Міністри фінансів «Великої двадцятки» 15 квітня дозволили найбіднішим країнам світу тимчасово не проводити трансакцій з обслуговування своїх боргів. Ініціативу погодила й група приватних кредиторів. Ця перерва триватиме з 1 травня до кінця року. Її мета — полегшити борговий тягар держав, які постраждали від коронавірусу.

[Мухаммед аль-Джадаан, міністр фінансів Саудівської Аравії]:
«Сьогодні наші дії включають ініціативу “Великої двадцятки”: тимчасово зупинити виплати найбідніших країн з обслуговування боргу. В ініціативі братимуть участь офіційні кредитори всіх сторін».

Ця ініціатива стала частиною зусиль зі зміцнення світової економіки в умовах спалаху коронавірусу. Нині пандемія штовхає світ до найглибшої рецесії з часів Великої депресії 30-х років минулого століття.

«Велика двадцятка» сподівається стабілізувати енергетичні ринки й зазначає, що країни-члени підтримали угоду про зменшення видобутку нафти, яку нещодавно затвердила ОПЕК+.

[Мухаммед аль-Джадаан, міністр фінансів Саудівської Аравії]:
«Очевидно, що ми незадоволені цінами на нафту так само, як й інші виробники, але нам треба гарантувати, що енергетичний ринок збалансований. Ми десятиліттями робили так у Саудівській Аравії».

Водночас директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва сказала, що організація, яку вона очолює, залучає усі наявні ресурси, а також планує потроїти пільгове фінансування для найбідніших країн світу.

Вона також похвалила ініціативу «Великої двадцятки».

[Крісталіна Георгієва, директор-розпорядник МВФ]:
«Хотіла би подякувати G20 за надзвичайно швидке рішення про полегшення боргового тягаря найбідніших країн. Це вивільнить для них мільярди доларів. І це саме те, що нам потрібно».

Георгієва ще зазначила, що МВФ терміново треба близько 18 мільярдів доларів для Програми скорочення бідності та стимулювання економічного зростання бідних країн.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Велика двадцятка» заморозила сплату боргів найбідніших країнНа Кубі в останню хвилину відклали підвищення в п’ять разів цін на бензинСвітові ціни на какао б’ють рекордиІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»На Кубі закінчується паливо?В Україні новий головнокомандувачЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: