26.10.2024
Телеканал NTD

Австралійці під час карантину захопилися мовою жестів

Австралійці під час карантину захопилися мовою жестів

Австралійці під час карантину почали захоплюватися мовою жестів. Серед них Лаура. Дівчина працює медсестрою в психіатричному..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Австралійці під час карантину почали захоплюватися мовою жестів. Серед них Лаура. Дівчина працює медсестрою в психіатричному відділенні й давно хотіла вивчити ауслан — так називається мова жестів в Австралії.

[Лаура Пеннелл, медсестра]:
«Я подумала, що дуже корисно вміти спілкуватися з пацієнтами, що мають вади слуху. Якщо я не можу їх зрозуміти, то працювати просто неможливо».

Лаура знайшла в соціальних мережах друзів, які допомагають їй практикуватися.

В Австралії бракує професійних сурдоперекладачів, і під час пандемії вони буквально збилися з ніг. Їхні послуги виявилися дуже потрібними.

[Сара Демпсі, сурдоперекладачка]:
«Для багатьох у нашому суспільстві англійська мова нерідна. Тож, коли треба швидко дістати інформацію про COVID-19, вони покладаються на мову жестів».

Під час епідемії на австралійському телебаченні тепер частіше бувають сурдоперекладачі. Може, це й викликало підвищений інтерес до мови жестів.

[Сара Демпсі, сурдоперекладачка]:
«До мене підходять люди й запитують, як можна навчитися. Діти в школах можуть розглядати це вміння як майбутню професію. І тоді, можливо, фахівців побільшає».

Деякі австралійські навчальні заклади почали проводити онлайн-уроки для охочих вивчити мову жестів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралійці під час карантину захопилися мовою жестівЧим пригощатимуть гостей «Оскара»ООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимЧерез спеку в столиці Чилі оголосили червоний рівень небезпекиШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїНирки — у центрі нової кризи в Непалі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: