29.08.2024
Телеканал NTD

Діти із загадковою пневмонією заповнюють китайські лікарні

Діти із загадковою пневмонією заповнюють китайські лікарні

Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно запросила в Китаю докладну інформацію про зростання кількості випадків захворювання дітей..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно запросила в Китаю докладну інформацію про зростання кількості випадків захворювання дітей на невідому пневмонію. У китайських лікарнях низки провінцій чимало малечі із запаленням легень. Часто — у важкій формі.

Свідки кажуть, що місць у стаціонарі доводиться чекати кілька днів. Лікарів теж бракує.

Національна комісія охорони здоров’я Китаю також підтвердила, що в країні більшає пацієнтів із респіраторними захворюваннями. Водночас зростає побоювання, що це може бути пов’язано з COVID-19.

У ВООЗ кажуть, що причиною епідемії пневмонії частково могло стати скасування жорстких антикоронавірусних обмежень та наближення зими, через що активніше поширюється грип, респіраторно-синцитіальний вірус, COVID-19 та мікоплазмова пневмонія. Остання — це поширена бактеріальна інфекція, яка зазвичай вражає дітей молодшого віку.

ВООЗ також оголосила, що запросила через механізм міжнародних медико-санітарних правил додаткову епідеміологічну та клінічну інформацію і лабораторні результати зареєстрованих спалахів серед дітей.

Цей зимовий сезон буде для Китаю першим після зняття суворих обмежень, пов’язаних із COVID-19.
Коротке посилання на цю сторінку:

Діти із загадковою пневмонією заповнюють китайські лікарніІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до Руанди

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: