18.11.2024
Телеканал NTD

Понад два тижні: в Індії триває операція порятунку будівельників

Понад два тижні: в Індії триває операція порятунку будівельників

Понад два тижні в пастці в тунелі. Саме стільки вже провело понад 40 індійських будівельників у..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Понад два тижні в пастці в тунелі. Саме стільки вже провело понад 40 індійських будівельників у Гімалаях у штаті Уттаракханд.

Рятувальна операція затяглася на довше, ніж очікували чиновники.

Зараз до людей намагаються підібратися зверху — почали вертикальне буріння. Зі слів влади, процес триватиме кілька днів.

Перед цим до застряглих намагалися пробуритися горизонтально. Для цього треба було подолати близько 60 метрів крізь завали. Проте бур зламався за 15 метрів до мети.

Родичі будівельників не залишають місця пошуків.

[Чудхарі, батько будівельника]:

«Розмовляючи з ним телефоном, я запитав, як його здоров’я. Він сказав, що все гаразд. Він спитав про здоров’я рідних, і я відповів, що теж усе добре. Потім він попросив мене дзвонити через день та інформувати про матір і сестру».

Загалом у пастці опинився 41 будівельник. Чоловіки там із 12 листопада, коли обвалився тунель, який вони будували. Ті, хто був ближче до виходу, вибралися самостійно. Але десятки виявилися замурованими. На щастя, ніхто не загинув. Довжина тунелю — 4 із половиною кілометри.

Водночас до будівельників проклали трубу, якою до них надходить кисень. По ній також передають їжу й речі першої потреби.

[Чудхарі, батько будівельника]:

«Ніколи не пущу його знову в тунель. Хочу, щоб він змінив роботу, ніколи більше сюди не приходив і сидів удома. Попрошу його зайнятися фермерством чи ще чимось, чим він захоче. Хочу, щоб він завжди був поруч. Одного сина я вже втратив.

Фахівці також порадили будівельникам займатися йогою та медитувати, щоб справлятися зі стресом від тривалого перебування в замкнутому просторі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Понад два тижні: в Індії триває операція порятунку будівельників137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїЗнов маски: у Мілані нічим дихатиПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніТайїп Ердоган: «Більш як 1000 членів ХАМАСу перебуває в лікарнях Туреччини»Перешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: