25.02.2024
Телеканал NTD

Турки використовують одеколон замість антисептика

Турки використовують одеколон замість антисептика

У цій лабораторії в Стамбулі створюють знаменитий на всю Туреччину продукт — одеколон Atelier Rebul. Цей..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У цій лабораторії в Стамбулі створюють знаменитий на всю Туреччину продукт — одеколон Atelier Rebul. Цей бренд сягає корінням ще 1895 року.

Останнім часом цей парфум у країні небувало популярний. Але не тому, що його аромат багатьом раптом припав до душі, а через дезінфікувальні властивості. До його складу входить етиловий спирт.

[Асли Багадир, співробітниця лабораторії]:
«З початку епідемії COVID-19, особливо в Туреччині, люди стали купувати одеколон. Головна причина в тому, що в ному 60% чи більше етилового спирту. Він може нейтралізувати віруси, бактерії та подібні мікроорганізми».

Одеколони в Туреччині дуже популярні. Вам можуть запропонувати скористатися ним, приміром, у ресторані чи магазині. Ним також послуговуються після підстригання і як антисептиком під час манікюру.

[Нукет Філіба, співзасновниця Atelier Rebul]:
«Культура використання одеколонів існує в Туреччині з часів Османської імперії. Можна сказати, що, пропонуючи скористатися одеколоном, турки проявляють гостинність. Потім він став частиною нашого життя, не лише через його гігієнічні, але й через косметичні властивості».

У компанії кажуть, що в березні в них замовили загалом 600 тисяч літрів одеколону. Продажі зростають не лише всередині країни. Продукт замовляють із Катару, Японії та ОАЕ.

[Серкан Икізоглу, фармацевт]:
«Зрозуміло, що правильне миття рук у поєднанні з дезінфікувальним засобом на спиртовій основі дає надзвичайно ефективний результат. Також можна сказати, що дезінфікувальний засіб дуже ефективний сам собою, коли напохваті немає мила й води».

Популярність цього парфуму зросла ще більше, коли міністерство охорони здоров’я країни зазначило, що він здатний захистити від коронавірусу.

[Мегмет Бал, покупець]:
«Ми користуємося одеколоном змалечку. А коли почався спалах коронавірусу, люди стали цікавитися ним ще більше. Європа замовляє його з Туреччини, бо одеколон — важлива зброя проти коронавірусу».

У Туреччині навіть тимчасово заборонили додавати етанол у бензин, щоб його зекономити для антисептиків та одеколонів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Турки використовують одеколон замість антисептикаЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Президент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Як голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові Філіпп

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: