25.08.2024
Телеканал NTD

У Сіднейській бухті створили «готелі» для морських коників

У Сіднейській бухті створили «готелі» для морських коників

Сіднейські морські коники живуть біля східного узбережжя Австралії. Їхній ареал простягається майже на півтори тисячі кілометрів..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Сіднейські морські коники живуть біля східного узбережжя Австралії. Їхній ареал простягається майже на півтори тисячі кілометрів уздовж штатів Квінсленд і Новий Південний Уельс.

А в Сіднеї працює програма, у межах якої відновлюють чисельність цих тварин у дикій природі. Вид опинився на межі повного вимирання.

Проект заснував Сіднейський акваріум SEA LIFE, рибні господарства штату Новий Південний Уельс і місцевий Технологічний університет.

Спочатку дослідники почали розводити морських коників в акваріумах. Тепер випускають їх у бухту. Цього разу — 95 особин.

[Девід Гарасті, морський біолог]:
«Сьогодні дуже зворушливий день. Цей вид морських коників опинився під загрозою, а ми докладаємо зусиль, щоб повернути популяцію в дику природу».

Розводити морських коників почали ще торік у жовтні. А в березні 2020-го на дно Сіднейської бухти для цих тварин занурили дев’ять так званих готелів. Молодняк морських коників часто стає їжею для хижаків, а тут вони ліпше захищені.

[Робі Маккракен, співробітник Сіднейського акваріума]:
«До сталевої основи кріпляться корали, морські губки та інші підводні організми. Структура обростає всім цим і стає справді зручним місцем для проживання морських коників. Тут багато їхньої улюбленої їжі».

На східному узбережжі Австралії стоїть багато великих міст, зокрема Сідней, Ньюкасл, Голд-Кост і Брісбен. У деяких місцях через активне судноплавство, будівництво причалів і використання якорів популяція місцевого виду морських коників зменшилася на 90%.

Морські коники моногамні, тобто утворюють пари на все життя. Це один із небагатьох видів на планеті, у яких потомство виношує самець.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сіднейській бухті створили «готелі» для морських коників19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: