01.07.2024
Телеканал NTD

Японія домагається звільнення «ізраїльського» судна, захопленого хуситами

Японія домагається звільнення «ізраїльського» судна, захопленого хуситами

Токіо домагається якнайшвидшого звільнення членів екіпажу вантажного судна, яке захопили єменські хусити в південній частині Червоного..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Токіо домагається якнайшвидшого звільнення членів екіпажу вантажного судна, яке захопили єменські хусити в південній частині Червоного моря. Корабель належить Великій Британії, і ним керує Японія.

Ізраїль повідомив про захоплення судна в неділю, назвавши це терактом Ірану. Водночас хусити, союзники Тегерана, у той час назвали корабель ізраїльським.

Генеральний секретар Кабінету міністрів Японії на пресконференції заявив, що на борту захопленого корабля японських громадян немає.

[Хірокадзу Мацуно, генеральний секретар Кабінету міністрів Японії]:

«Зараз міністерства та відомства, зокрема мінтранс та МЗС, збирають інформацію і працюють із відповідними країнами для якнайшвидшого звільнення судна та його екіпажу».

Ізраїль також раніше заявив, що на борту немає ізраїльтян і що судно ніяк із ним не пов’язане.

А палестинське воєнізоване угруповання ХАМАС подякувало єменським хуситам за захоплення корабля.

[Усама Хамдан, представник ХАМАСу]:

«Це довгоочікуваний крок єменських сил».

Хусити запускають ракети великої дальності та дрони по Ізраїлю на знак солідарності з ХАМАСом. Минулого тижня лідер хуситів заявив, що його сили й далі атакуватимуть Ізраїль і можуть напасти на ізраїльські кораблі в Червоному морі та в Баб-ель-Мандебській протоці.

Водночас ізраїльська армія опублікувала кадри з тунелем під найбільшою лікарнею в Секторі Гази. ХАМАС раніше заявляв, що не заперечує існування тунелів під Газою, однак стверджував, що вони не розташовані в цивільній інфраструктурі.

Згідно з відео, 55-метровий тунель, який розташований на глибині десяти метрів, вів до вибухозахисних дверей. Вхід до нього був у складському приміщенні на території лікарні, де виявили боєприпаси.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японія домагається звільнення «ізраїльського» судна, захопленого хуситамиІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови Каталонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: