01.03.2024
Телеканал NTD

Родичі ізраїльських заручників вимагали не запроваджувати смертної кари для бойовиків

Родичі ізраїльських заручників вимагали не запроваджувати смертної кари для бойовиків

Сім'ї ізраїльських заручників скандують «Хто врятує одне життя — врятує світ». Вони взяли участь у зустрічі..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Сім’ї ізраїльських заручників скандують «Хто врятує одне життя — врятує світ». Вони взяли участь у зустрічі з воєнним Кабінетом міністрів Ізраїлю в Єрусалимі. Там спалахнули палкі дебати.

На зустрічі був міністр нацбезпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір. Він закликав запровадити смертну кару для захоплених у полон бойовиків ХАМАСу.

Це дуже налякало родичів заручників. Вони вимагали відкласти ці обговорення.

Однак міністр уважає смертну кару вкрай терміновим питанням.

[Ітамар Бен-Гвір, міністр національної безпеки Ізраїлю]:

«Гадаю, смертна кара критично важлива, щоби подія, яка в нас сталася, ніколи не повторилася в майбутньому, ще одна бійня, ще одна катастрофа».

До зустрічі родичі заручників провели символічний п’ятиденний марш із Тель-Авіва до офісу прем’єр-міністра в Єрусалимі. Вони закликали зробити питання звільнення заручників пріоритетним.

[Хен Авігдорі, родич двох ізраїльських заручниць]:

«Моя дочка там і моя дружина там. Невже так складно зрозуміти, що коли ви порушуєте питання смертної кари для терористів, то бажаєте смерті заручникам через дурну терміновість ухвалення цього рішення? Усе, що тут обговорюють, чують із того боку. І якщо через слова “божевільні”, “нацисти” і “психопати”, як ви їх називаєте, вони зашкодять заручникам, то їхня кров буде на ваших руках».

У руках ХАМАСу перебуває близько 240 ізраїльських заручників. Підтверджено загибель лише одного з них. Бойовики вже погрожували їх розстріляти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Родичі ізраїльських заручників вимагали не запроваджувати смертної кари для бойовиківУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Фінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСКанада обмежить час роботи для іноземних студентівБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: