12.08.2024
Телеканал NTD

OpenAI, що створила ChatGPT, оголосила про призначення нового директора

OpenAI, що створила ChatGPT, оголосила про призначення нового директора

Недавно звільнений генеральний директор OpenAI Сем Альтман обійме посаду в Microsoft. А його колишній стартап призначив..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Недавно звільнений генеральний директор OpenAI Сем Альтман обійме посаду в Microsoft. А його колишній стартап призначив тимчасового гендиректора. Це Еммет Шир, який колись був керівником сервісу Twitch.

Зміни в керівництві потрясла компанію OpenAI, яку вважають синонімом буму штучного інтелекту.

Про раптове звільнення Альтмана, творця чат-бота ChatGPT, оголосили кілька днів тому. А новина про його призначення поклала край чуткам, що він повернеться.

Microsoft — інвестор OpenAI. Як уважають, Альтмана найняли, щоб не дати йому перейти до конкурентів, таких як Google та Amazon.

На торгах у понеділок акції Microsoft зросли на 2 відсотки й досягли історичного максимуму.

Еммет Шир спростував чутки, що керівництво OpenAI звільнило Альтмана через розбіжності щодо безпеки потужних моделей штучного інтелекту. Він також пообіцяв розслідувати причини звільнення свого попередника.

Сама рада директорів стартапу заявила, що Альтмана звільнили, бо він не завжди був відвертим у своїй взаємодії.

Водночас співробітники стартапу намагалися тиснути на раду. Вони погрожували звільнитися, якщо Альтмана не поновлять на посаді.

Джерела повідомляють, що всередині компанії OpenAI утворилося два табори. Одні розробники хочуть стримати швидкий розвиток штучного інтелекту, поки немає достатніх обмежень, інші прагнуть створювати й запускати нові продукти, аналогічні ChatGPT.
Коротке посилання на цю сторінку:

OpenAI, що створила ChatGPT, оголосила про призначення нового директораЧому індійські фермери знову вийшли на масові протестиДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиПроблему обміління Панамського каналу обіцяє розв’язати новообраний президентНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Великі повені на півночі Іраку: є загибліУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: