01.01.2024
Телеканал NTD

Північна Корея заявляє, що успішно запустила свого першого супутника-шпигуна

Північна Корея заявляє, що успішно запустила свого першого супутника-шпигуна

Північна Корея заявила, що успішно вивела на орбіту супутника-шпигуна. Вона запустила ракету ввечері 21 листопада. У..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Північна Корея заявила, що успішно вивела на орбіту супутника-шпигуна. Вона запустила ракету ввечері 21 листопада. У японській префектурі Окінава оголосили тривогу. Пізніше її скасували, бо ракета пролетіла повз — у бік Тихого океану.

Це вже третя за рік спроба Пхеньяна вивести на орбіту супутника-шпигуна. Попередні були невдалими. Чи змогла Північна Корея досягти успіху цього разу, поки що не відомо. Це зараз з’ясовують військовики США.

Прем’єр-міністр Японії осудив дії Пхеньяна.

[Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Японії]:

«Навіть якщо метою цього був запуск супутника, використання балістичних ракет явно порушує резолюцію Радбезу ООН. Це також дуже серйозне питання щодо безпеки нашого народу».

Північна Корея раніше повідомила Японію, що має намір у найближчі півтора тижня запустити розвідувального супутника. Південнокорейські військовики закликали КНДР цього не робити й дотримуватися резолюції ООН.

Тепер, у відповідь на запуск, Сеул вирішив частково зупинити дію угоди про зниження військової напруженості на Корейському півострові. Документ було підписано у вересні 2018 року.

[Хан Док Су, прем’єр-міністр Південної Кореї]:

«Це необхідний крок та мінімальна оборонна дія для гарантування нашої національної безпеки. Також це виправданий захід, що узгоджується з нашими законами».

Жителів Південної Кореї тривожить військова політика КНДР.

[житель Сеула]:

«Якщо Північна Корея посилює військову міць на тлі протистояння з Південною Кореєю, то нашій країні слід добре підготуватися, ще тісніше співпрацюючи з Японією та США».

КНДР хотіла випередити Південну Корею, яка 30 листопада планує вивести на орбіту свого першого військового розвідувального супутника. Якщо запуск Пхеньяна успішний, то КНДР зможе віддалено спостерігати за військами США, Японії та Південної Кореї. Водночас Пхеньян обіцяє запустити ще більше супутників-шпигунів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Північна Корея заявляє, що успішно запустила свого першого супутника-шпигунаОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Апеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: