01.03.2024
Телеканал NTD

Тіло ізраїльської заручниці знайшли біля лікарні Аль-Шифа

Тіло ізраїльської заручниці знайшли біля лікарні Аль-Шифа

Тіло 65-річної ізраїльської заручниці Єгудіт Вейсс знайшли в будівлі біля лікарні Аль-Шифа в Секторі Гази. Вона..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Тіло 65-річної ізраїльської заручниці Єгудіт Вейсс знайшли в будівлі біля лікарні Аль-Шифа в Секторі Гази. Вона була серед 240 ізраїльтян, яких 7 жовтня схопили бойовики ХАМАСу.

[Даніель Хагарі, представник армії Ізраїлю]:

«Її знайшли в одному з будинків. Біля тіла Єгудіт були трупи терористів, які її утримували».

У заяві армії ідеться, що жінку вбили терористи, і що до неї не встигли дістатися вчасно. Від чого саме вона загинула, не уточнюється.

Військовики зазначили, що в будівлі, де знайшли тіло жінки, також виявили всіляку зброю, зокрема автомати Калашнікова та РПГ.

Єгудіт була жителькою ізраїльського поселення, у якому бойовики вбили 120 людей, серед яких і її чоловіка.

Водночас у самій лікарні Аль-Шифа, як заявляють армійці, виявили шахту тунелю ХАМАСу та авто зі зброєю.

Цей лікарняний комплекс був головною метою Ізраїлю в північній Газі. Військовики стверджували, що ХАМАС організував головний командний пункт у підземних приміщеннях під Аль-Шифою. Саме ж угруповання це заперечує.

Разом з тим, зростає занепокоєння через сотні пацієнтів лікарні, зокрема дітей.

ВООЗ заявила, що намагається організувати евакуацію з Аль-Шифи приблизно 600 пацієнтів. 27 із них перебувають у критичному стані.

Однак виникає безліч проблем, серед них переговори з ізраїльськими військовиками щодо гарантій безпеки та нестача пального для машин швидкої допомоги, які мали б вивезти людей.

[Рік Бреннан, представник ВООЗ]:

«Наші можливості досить обмежені, але ми сподіваємося отримати добрі новини в найближчі 24 години».

В Аль-Шифі також розмістилися тисячі людей, які укриваються там від авіаударів. Водночас ізраїльські військовики розповсюджують листівки, у яких закликають перебратися на південь анклаву.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тіло ізраїльської заручниці знайшли біля лікарні Аль-ШифаІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: