08.03.2024
Телеканал NTD

Як потепління клімату впливає на бельгійський кінний промисел креветок

Як потепління клімату впливає на бельгійський кінний промисел креветок

Село Остдейнкерке, що на західному узбережжі Бельгії, — єдине у світі місце, де креветок ловлять традиційним..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Село Остдейнкерке, що на західному узбережжі Бельгії, — єдине у світі місце, де креветок ловлять традиційним способом — верхи на конях.

Місцеві рибалки на собі відчули наслідки зміни погодних умов. Кажуть, що тепер у Північному морі менше креветок, зате більше довгоносиків та кальмарів, які зазвичай живуть південніше.

[Гюнтер Ванбле, рибалка]:

«Креветок менше, ніж раніше. Але тепер ловимо більше довгоносиків та інших видів, яких тут раніше не було. Вони прибувають з Атлантики, коли вода нагрівається».

Традиційний метод вилову полягає в тому, що коли кінь іде, ланцюг волочиться по піску і створює вібрації. Через це креветки потрапляють у сіті.

[Гюнтер Ванбле, рибалка]:

«Раніше найліпший час для вилову креветок був із вересня по грудень, коли холоднішало. Зараз бачимо, що найкращий улов ми отримуємо наприкінці сезону».

За даними НАСА, океани поглинули 90 % глобального підвищення температури. У Північному морі температура поверхні води підвищувалася приблизно на 0,3 градуса Цельсія що десять років, починаючи з 1991-го.

Тоді як чисельність одних видів морських істот зростає, в інших справи гірші.

Так, з 80-х у Північному морі різко зменшилася популяція тріски. Науковці пояснюють це підвищенням температури моря та надмірним виловом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як потепління клімату впливає на бельгійський кінний промисел креветокЛюди в Пакистані переходять на сонячну енергію, але не заради екологічностіЦвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комахХудожниця, яка малює ногами, знайшла рятунок у мистецтвіСтаріння населення Японії змінює ринок підгузківУ Сеулі вирощують банани через підвищення температуриСотні мігрантів з Марокко вплав добираються до іспанської СеутиНавала морських їжаків у Японії: відгодовують капустою для продажуВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАЗ Парижа перед Олімпіадою вивозять нелегальних іммігрантів та безпритульних

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: