08.04.2024
Телеканал NTD

Один із 10 найліпших вишів США випустив перших студентів-в’язнів

Один із 10 найліпших вишів США випустив перших студентів-в'язнів

Студенти програми Північно-Західного університету з освіти в'язнів переповнені гордістю. Вони нарешті одержують свої дипломи. Ці 16..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Студенти програми Північно-Західного університету з освіти в’язнів переповнені гордістю. Вони нарешті одержують свої дипломи.

Ці 16 чоловіків — перші студенти-в’язні США, які здобули ступінь бакалавра в одному з десяти найліпших університетів країни.

Серед них — Майкл Бродвей. Він виступив на церемонії.

[Майкл Бродвей, в’язень-випускник]:

«Мамо, я хочу публічно перепросити в тебе та моєї сім’ї за кожен раз, коли поліція вибивала двері, за кожен раз, коли хтось стріляв по нашому будинку. Я прошу вибачення. Я знаю, ти просто хотіла, щоб я став кращим».

Майкл сидить у в’язниці вже коло 20 років. Перш ніж здобути ступінь бакалавра, 51-річний чоловік подолав багато негараздів. Зокрема, боровся з раком.

[Майкл Бродвей, в’язень-випускник]:

«Я ніколи раніше не відчував такого почуття. Якщо я відчую його знову, то я зможу його описати. Але зараз я не маю слів. Неможливо це описати, знаючи, звідки я прийшов і через що я пройшов, щоб опинитися в цьому місці».

Мати Майкла через хворобу не могла провідувати сина у тюрмі. Вона бачить його вперше за майже 20 років.

[Елізабет Бродвей, мати в’язня-випускника]:

«Я була трохи вражена. Не думала, що він такого досягне. Але він це зробив. Я ним дуже пишаюся, і він справді має гарний вигляд».

Термін ув’язнення Майкла спливе аж 2084 року. Якщо він доможеться дострокового звільнення, то планує заснувати некомерційну організацію, яка працюватиме над розширенням прав і можливостей молоді.

А випускник Північно-Західного університету Девід Сото планує продовжити освіту в юридичній школі.

[Девід Сото, в’язень-випускник]:

«Я не якийсь особливий. Таких, як я, багато. Сподіваюся, що вони також матимуть можливість навчатися, щоб справді змінити світ».

Зараз у межах програми університету навчається приблизно 100 в’язнів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Один із 10 найліпших вишів США випустив перших студентів-в’язнівПташиний грип виявили в працівника молочної ферми в американському штаті КолорадоЄвропа потерпає від виснажливої спекиЛісові пожежі в Болівії та Бразилії: під загрозою люди та історичні об’єктиНавала крокодилів: в Австралії намагаються зменшити чисельність небезпечних хижаків«Харон» плавить міста Європи: температура сягає 40 градусівДощу немає: жителі Амазонії потерпають через посухуУ Лондоні спалахнули заворушення після різанини на танцювальному занятті для дітей у СаутпортіЦвіркуни в салаті: сінгапурські ресторани додає до меню комахНадмірний туризм: мешканцям чорногорського міста набридли круїзні лайнери

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: