18.10.2024
Телеканал NTD

Токсичне повітря в Делі змушує задумуватися про переїзд

Токсичне повітря в Делі змушує задумуватися про переїзд

Дві доньки жительки індійської столиці Річі Шарми не ходять до школи, а навчаються онлайн. Вони також..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Дві доньки жительки індійської столиці Річі Шарми не ходять до школи, а навчаються онлайн. Вони також проводять увесь день у приміщенні, бо забрудненість повітря в Делі зросла до небезпечного рівня.

Місто вже кілька днів оповите щільним токсичним смогом. І деякі батьки, такі як Шарма, починають обмірковувати можливість переїзду до іншого регіону Індії, щоб діти жили в безпечніших умовах.

[Річа Шарма, жителька Делі]:

«Це не тільки небезпечно, це не тільки страшно… Я думаю, що якщо залишимося тут, то потім не зможемо виправдатися перед нашими дітьми, бо тут у них не буде здорового довкілля, у них не буде того дитинства, яке має бути».

Індекс якості повітря в Делі іноді перевищує 450 пунктів. За даними швейцарської компанії — виробника систем очищення повітря, це небезпечно для здоров’я.

Молодша дочка Шарми вже нарікає, що їй важко дихати.

[Річа Шарма, жителька Делі]:

«Іноді моя молодша дочка встає і каже, що не може дихати. А я навіть не можу відчинити вікна. Можу лише ввімкнути зволожувач. Коли вона дихає над парою, їй легшає».

Гуляти на вулиці Шарма теж не дає. Але відпускає дітей на критий майданчик для паркування, де можна покататися на велосипедах.

[Річа Шарма, жителька Делі]:

«Ми навіть і подумати не можемо, щоб сказати дітям вийти на балкон хоча б на хвилину».

Делі, у якому живе 20 мільйонів осіб, уважають найбільш забрудненою столицею світу. Щороку напередодні зими місто огортає смог через спалювання стерні на полях, велику кількість машин на дорогах та роботу промислових підприємств.

Міська адміністрація вже закрила всі школи до 18 листопада. Вона також зупинила будівництво й оголосила, що обмежить використання транспорту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Токсичне повітря в Делі змушує задумуватися про переїздУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніУ Кенії зростає кількість жертв повенейГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: