10.07.2024
Телеканал NTD

У Пакистані афганці ховаються від влади, щоб уникнути вислання

У Пакистані афганці ховаються від влади, щоб уникнути вислання

Між двома вогнями опинилося багато афганців, які живуть без документів у Пакистані. Згідно з рішенням пакистанського..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Між двома вогнями опинилося багато афганців, які живуть без документів у Пакистані. Згідно з рішенням пакистанського уряду, вони мають повернутися на батьківщину. Але там їм може загрожувати переслідування, бо країною керує терористичне угруповання «Талібан».

Останній термін добровільного виїзду з Пакистану минув 31 жовтня. Тепер поліція влаштовує облави та депортує тих, хто не має документів. Багато афганців переховуються. Наприклад, селяться групами в будинках, які зовні здаються порожніми. Їжу їм ночами приносять сусіди.

Ця афганка чотири роки тому перейшла з ісламу в християнство. На батьківщині тепер це вважають серйозним злочином. Повертатися небезпечно.

[мігрантка з Афганістану]:

«Зараз ми живемо так, що, перебуваючи вдома, не можемо ввімкнути світло, навіть не можемо голосно говорити. Ворота зачинені зовні. Ми замкнені й не можемо вийти».

Салех Зада — співак з Афганістану. Приїхав до Пакистану рік тому. Повертатися боїться. Заняття музикою таліби також уважають злочином.

[Салех Зада, мігрант з Афганістану]:

«Моє життя було в небезпеці, тому я залишив усі мрії, усе майно в Афганістані. Я покинув сім’ю, покинув усе, що мав. Звільнився з роботи й утік з Афганістану».

Правозахисниця Сіджал Шафік, яка з Карачі, раніше допомагала афганцям дістати статус біженця. Після зміни міграційної політики вона та ще кілька юристів звернулися до Верховного суду Пакистану з проханням зупинити депортацію.

[Сіджав Шафік, правозахисниця]:

«Афганські мігранти кажуть, що не хочуть їхати, що ліпше помруть. Деякі просто не мають вибору. Вони не можуть повернутися через свою віру, бо належать до релігійної меншини».

Ісламабад ухвалив рішення про депортацію після цьогорічних вибухів терористів-смертників. Влада стверджує, що в інцидентах брали участь афганці. Їх також звинувачують у контрабанді.

Міжнародна спільнота закликає пакистанський уряд переглянути план депортації або не висилати хоча б тих, кому загрожує переслідування. Ісламабад назустріч поки що не йде.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Пакистані афганці ховаються від влади, щоб уникнути висланняЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Хаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язків

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: