10.04.2024
Телеканал NTD

Актори попередньо домовилися з голлівудськими студіями про припинення страйку

Актори попередньо домовилися з голлівудськими студіями про припинення страйку

Профспілка акторів SAG-AFTRA досягла попередньої угоди з голлівудськими студіями. Це може покласти край другому з двох..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Профспілка акторів SAG-AFTRA досягла попередньої угоди з голлівудськими студіями. Це може покласти край другому з двох страйків, які вразили індустрію розваг США.

Члени SAG-AFTRA пішли з роботи в середині липня, вимагаючи підвищити мінімальну зарплату та їхню частку доходів від потокових сервісів, а також захистити їх від заміни «цифровими копіями», створеними штучним інтелектом.

Профспілка повідомила, що учасники переговорів досягли попередньої домовленості щодо нового контракту з Альянсом продюсерів кіно й телебачення.

Цей прорив означає, що Голлівуд уперше з травня цього року зможе вийти на повну потужність виробництва.

Разом з акторами також страйкували сценаристи кіно й телебачення. Вони відмовилися працювати навесні, а угоди зі студіями досягли у вересні.

[Ітан Альтер, сценарист]:

«Це, звісно, полегшення для всіх. Це був один із найтриваліших страйків в історії Голлівуду. Усе почалося зі страйку сценаристів, а потім до них долучилися актори. Унаслідок подвійного страйку виробництво зупинилося на шість місяців — страшно подумати. Але тепер усе скінчилося».

За підрахунками, страйки коштували голлівудській індустрії розваг коло шести мільярдів доларів. Водночас вони вплинули й на інші професії. Оскільки роботи було мало, багато реквізиторів, художників по костюмах та інших членів знімальних груп ледве зводили кінці з кінцями.

Призупинення роботи Голлівуду змусило телеканали заповнювати осінній ефір повторами та всілякими реаліті-шоу. Це також спричинило те, що кіностудії відклали випуск великих релізів. Серед них остання частина франшизи «Місія нездійсненна» та ремейк класичного анімаційного мультфільму «Білосніжка». Їх прем’єри відклали до 2025 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Актори попередньо домовилися з голлівудськими студіями про припинення страйкуПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваність19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуЯдерні відходи загрожують родючій долині в Центральній АзіїНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїПоліція: за протестами студентів у США стоять «зовнішні гравці»Лікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: