18.10.2024
Телеканал NTD

Остання фабрика, на якій вручну роблять квіти з тканини, працює в Нью-Йорку

Остання фабрика, на якій вручну роблять квіти з тканини, працює в Нью-Йорку

Ці квіти схожі на маленькі витвори мистецтва. Усі ручної роботи. Їх виготовляють на фабриці в Гарменті..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Ці квіти схожі на маленькі витвори мистецтва. Усі ручної роботи. Їх виготовляють на фабриці в Гарменті — кварталі Мангеттену. Вона існує з 1916 року. Заснували її Моріс та Сем Шмальберги. Тепер це останнє таке підприємство в Нью-Йорку.

Фабрика виконує замовлення знаменитих кутюр’є, оформляє зали для таких заходів, як Met Gala, і постачає квіти великим виробникам одягу та аксесуарів.

Адам Бренд — співвласник сімейної компанії в четвертому поколінні. Пам’ятає, як малим приходив до Гарменту. Цей квартал ще називають швейним.

[Адам Бренд, співвласник фабрики]:

«Раніше таке виробництво було звичною справою. Тут працювало багато квіткових фабрик, а тепер ми — пережиток минулого. Нас називають “реліктами” та “динозаврами”».

На фабриці багато давнього обладнання. Адам називає його вінтажним.

[Адам Бренд, співвласник фабрики]:

«Будь-який клаптик може перетворитися на виготовлену на замовлення квітку. Спочатку ми крохмалимо тканину, щоб надати додаткового об’єму. Потім одним із наших вінтажних різаків вирізаємо пелюстки».

Крім шаблонів різної форми та різаків, на фабриці є праски, апарат для приклеювання страз та інші пристрої.

У період розквіту на фабриці працювало приблизно 40 осіб, тепер — 15. Утім, справи йдуть добре. Співвласник компанії пояснює успіх щасливою долею, сильною трудовою етикою, яку передали його предки, та здатністю іти в ногу з часом.

[Адам Бренд, співвласник фабрики]:

«Ми продаємо на Amazon, Etsy та через свій вебсайт. Десять років тому онлайн-торгівля була просто маленькою новинкою, але тепер це 20 % нашого обігу».

Гармент уже на початку XX століття прославився виробництвом та дизайном одягу. Тут безліч виставкових залів та магазинів великих домів моди.
Коротке посилання на цю сторінку:

Остання фабрика, на якій вручну роблять квіти з тканини, працює в Нью-ЙоркуУ зоопарку Парижа оселилася молода самка ламантинаСвобода: у Данії поспішають подивитися на корів, що скачуть від радостіПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЯк мисливець за камінням знаходить матеріал для ювелірних виробівУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: