27.10.2024
Телеканал NTD

Американські червоні вовки: огляд у стоматолога й уроки виття

Американські червоні вовки: огляд у стоматолога й уроки виття

Турбота про зуби червоних вовків — частина програми відновлення рідкісного виду. У зоопарку «Пойнт-Дефіанс» штату Вашингтон..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Турбота про зуби червоних вовків — частина програми відновлення рідкісного виду. У зоопарку «Пойнт-Дефіанс» штату Вашингтон розводять і переселяють цих хижаків у дику природу. Вид червоного вовка живе лише в США.

[Карен Вольф, головний ветеринар зоопарку]:

«Вони мають бути національним надбанням. Для нас велика честь надавати їм медичну допомогу. Дуже важливо, щоб люди знали про цей вид і щоб вовки збереглися в дикій природі й не вимерли».

На обстеженні — дев’ятирічний вовк із кличкою 2077. Він дідусь шістьох цуценят, що народилися на початку цього року, та батько випущеної в дику природу вовчиці. Вовку зробили рентгенографію, а ще видалили хворий зуб. Також у нього взяли на аналіз кров, щоб оцінити загальний стан.

[Карен Вольф, головний ветеринар зоопарку]:

«Якщо тварини перебувають у нас, ми надаємо їм щорічну стоматологічну допомогу. Особливо тим, кому вісім і більше років».

Цієї весни в розпліднику за межами зоопарку з’явилося три виводки. Нині цуценята з останнього вчаться вити.

[Наталі Девіс, куратор зоопарку]:

«Вовки цінують зграю. Ми спостерігаємо, як вони ростуть, як складаються стосунки з батьками й одне з одним. Вони граються й вчаться бути вовками. Коли починають учитися вити — це одна з наймиліших речей, яку ви будь-коли бачили».

Раніше червоні вовки жили від Нью-Йорка до Техасу. Але до кінця 70-х років минулого століття популяція зменшилася, бо її винищували для захисту людей та інших тварин.

У дикій природі мешкає лише 20 червоних вовків, які кочують у трьох заповідниках на сході штату Північна Кароліна. 270 особин перебувають у зоопарках чи під опікою.

[Крейг Стендрідж, працівник програми Red Wolf Safe]:

«Ми ретельно аналізуємо місцевість, куди плануємо переселяти червоних вовків. Там мають жити тварини, якими вони харчуються. Білохвостий олень — основна їжа червоних вовків. Але якщо його немає, вовки харчуватимуться кроликами, єнотами, нутріями, дрібними ссавцями».

Цього року в штаті Північна Кароліна в дику природу випустили сім вовків. Три з них — із зоопарку «Пойнт-Дефіанс».
Коротке посилання на цю сторінку:

Американські червоні вовки: огляд у стоматолога й уроки виттяСобаки підкорюють хвилі на чемпіонаті із серфінгу в ІспаніїВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиВетеринар із Нідерландів лікує коней та ослів у ЄгиптіЮнак в Іраку сам побудував автомобіль, щоб допомагати батьковіІракський астроном-аматор приносить на набережну телескоп, щоб люди милувалися МісяцемУ Новому Південному Уельсі відкриється ветклініка для коалЕкіпаж вітрильника «Амеріго Веспуччі» ознайомить американців з італійською культуроюУ паризькій пекарні з’явився хліб з олімпійською символікоюКонкурс двійників Гарфілда влаштували в Малайзії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: