18.12.2024
Телеканал NTD

Як у Баварії благословляли коней

Як у Баварії благословляли коней

Десятки коней із красиво розпущеними гривами прямують вулицями старого міста Бад-Тельца в Баварії. Їхній шлях лежить..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Десятки коней із красиво розпущеними гривами прямують вулицями старого міста Бад-Тельца в Баварії. Їхній шлях лежить до гори пам’яті Страстей Христових, де стоїть старовинна каплиця. Так святкують День святого Леонарда Ноблакського.

Коні тягнуть візки, у яких сидять жінки в старосвітському одязі та духовенство. Біля каплиці тварин благословляє священник. Цій традиції вже 200 років. Також згідно зі звичаями святкова процесія тричі об’їжджає каплицю до служби й тричі — після неї.

[учасниця святкових заходів]:

«День святого Леонарда — найважливіше свято в Бад-Тельці. Я беру участь уже 40 років».

Після служби процесія повертається до міста. Дорогою вершники часто ляскають батогами, відганяючи демонів і відьом та пробуджуючи добрих духів родючості.

Святого Леонарда Ноблакського вважають заступником в’язнів і військовополонених, а також покровителем худоби, насамперед коней.

Таке святкування проводять і в інших містах Баварії, але в Бад-Тельці воно найбільше. Свято внесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як у Баварії благословляли конейЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониУ зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренятФранцузькі пекарі побили рекорд Гіннеса з найдовшого у світі багетаПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніОзеро в Баварії стало фіолетовим через бактеріїЮнак в Іраку сам побудував автомобіль, щоб допомагати батьковіФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили місто

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: