08.03.2024
Телеканал NTD

Економіка Японії ослабла на тлі загрози рецесії

Економіка Японії ослабла на тлі загрози рецесії

Темпи зростання економіки Японії з липня по вересень сповільнилися. Тоді як два квартали до цього споживання..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Темпи зростання економіки Японії з липня по вересень сповільнилися. Тоді як два квартали до цього споживання та експорт зростали. Така тенденція ускладнила зусилля центробанку щодо згортання масштабного монетарного стимулювання на тлі зростання інфляції.

Як показують урядові дані, ВВП третьої за величиною економіки світу в третьому кварталі зменшився на 2,1 %. Це більше за прогнозовані 0,6 %. У попередньому кварталі зростання становило 4,5 %.

Ці показники відображають мляве споживання та великі витрати. Це позбавляє надії на відновлення після пандемії внутрішньої активності, що компенсувало б слабший експортний попит.

У липні-вересні споживання не змінювалося після падіння в попередньому кварталі на 0,9 %. Економісти прогнозували, що воно зросте на 0,2 %.

На початку листопада уряд Японії розробив заходи для пом’якшення економічного удару інфляції. Щоб їх реалізувати, треба 113 мільярдів доларів.

Заходи передбачають тимчасове зниження податку на прибуток та житло, фінансову допомогу домогосподарствам із малими доходами та субсидії на бензин і комунальні послуги. За оцінками уряду, план видатків за наступні три роки збільшить валовий внутрішній продукт Японії в середньому на приблизно 1,2 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: