09.04.2024
Телеканал NTD

Ціни на апельсиновий сік рекордно зросли

Ціни на апельсиновий сік рекордно зросли

Ціни на апельсиновий сік зросли до найвищого рівня, відколи 1966 року в Нью-Йорку почали торгувати ф'ючерсними..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Ціни на апельсиновий сік зросли до найвищого рівня, відколи 1966 року в Нью-Йорку почали торгувати ф’ючерсними контрактами. Зацікавленість інвесторів до цього продукту зростає через перспективу обмеженого виробництва в США, Бразилії та Мексиці. А це найбільші виробники апельсинового соку у світі.

Січневі ф’ючерси на концентрований заморожений апельсиновий сік на Міжконтинентальній біржі досягли рекордного максимуму: перевищили дев’ять доларів за кілограм. Згодом знизилися до 8,5 доларів.

Загалом цього року ціни зросли на 90 %.

Трейдери кажуть, що такий стан речей перевищив найсміливіші очікування й що потенційний прибуток від угод приголомшує.

На виробництво соку у світі вплинуло кілька чинників. Серед них погані погодні умови та хвороби рослин. Через це значно зменшилися врожаї в Мексиці, США та Бразилії.

Зокрема, в американському штаті Флорида виробництво соку постраждало через урагани. Так, у липні міністерство сільського господарства США заявило, що цього року Флорида поставить лише коло 16 мільйонів ящиків апельсинів. Це на 70 % менше, ніж попереднього сезону.

Варто зазначити, що, попри уповільнення інфляції, у світі ціни зростають і на інші продукти, зокрема цукор-сирець і какао.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: