08.10.2024
Телеканал NTD

Туризм Єгипту постраждав від війни між Ізраїлем та ХАМАСом

Туризм Єгипту постраждав від війни між Ізраїлем та ХАМАСом

Єгипет почав створювати програми підтримання туризму на півдні Синайського півострова та на курортах Червоного моря. Міністр..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Єгипет почав створювати програми підтримання туризму на півдні Синайського півострова та на курортах Червоного моря.

Міністр туризму країни каже, що галузь уже постраждала через війну між Ізраїлем та ХАМАСом.

[Ахмед Ісса, міністр туризму Єгипту]:

«Поки що це позначається на клієнтах, які придбали тури в регіон, оскільки туристичний сектор в Ізраїлі практично закрився. Саме тут ми бачимо найбільший вплив. Але загалом це зачепило лише 10 % загальної кількості бронювань у Єгипті».

Туризм для Єгипту є головним джерелом іноземної валюти. Цього року країна сподівається заробити на галузі понад 13 мільярдів доларів та досягти мети — 15 мільйонів відвідувачів.

Водночас рейтингова компанія S&P Global у понеділок попередила, що спричинений війною спад у туризмі може завдати серйозних проблем.

Вплив також, імовірно, відчує Ліван та Йорданія, бо мандрівники відкладають або скасовують відпустку на Близькому Сході та в Північній Африці.

Утім, єгипетський міністр наполягає, що туристи не злякалися.

[Ахмед Ісса, міністр туризму Єгипту]:

«Люди розуміють геополітику й те, що курорти Червоного моря далеко від місця подій у регіоні. Ми знову бачимо значне зростання кількості бронювань на сезон, що триває з грудня по лютий».

Щодо допомоги, то Єгипет пропонує додаткові пільги розміром 500 доларів за кожен рейс до Шарм-ель-Шейха. Він також тісно співпрацює з авіалініями та гуртовими й роздрібними продавцями.

Шарм-ель-Шейх перебуває приблизно за 360 кілометрів на південь від середземноморського узбережжя Синаю, що межує із Сектором Гази.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: