07.05.2024
Телеканал NTD

Шольц закликав німецький бізнес інвестувати в Україну

Шольц закликав німецький бізнес інвестувати в Україну

[Олаф Шольц, канцлер Німеччини

Дата завантаження: 2024-05-07

video

[Олаф Шольц, канцлер Німеччини]:

«Той, хто інвестує в Україну зараз, інвестує в майбутню державу — члена ЄС, яка стане частиною нашого правового порядку й внутрішнього ринку».

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу на шостому німецько-українському економічному форумі в Берліні.

Захід має на меті заохотити німецький бізнес інвестувати в Україну. У форумі взяло участь понад 500 політиків і бізнесменів.

Учасники обговорили економічний розвиток України під час війни, а також можливості співпраці та інвестування. У фокусі дискусій — теми інфраструктури, енергетики та оборони.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який очолив українську делегацію, заявив про створення спільного оборонного підприємства з німецькою компанією — виробником зброї.

[Денис Шмигаль, прем’єр-міністр України]:

«Я радий повідомити, що 18 жовтня було зареєстровано спільне підприємство українського ОПК і Rheinmetall — лідерів оборонної промисловості Німеччини та України».

Воно буде обслуговувати та ремонтувати зброю, яку постачає Захід Києву для протистояння повномасштабному вторгненню Росії.

Шостий німецько-український економічний форум уважають важливим етапом на шляху до міжнародної конференції з відновлення України — «Recovery Ukraine», яка відбудеться в червні 2024 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: