09.05.2024
Телеканал NTD

Вхід до Венеції незабаром стане платним

Вхід до Венеції незабаром стане платним

Уже наступного року потрапити до Венеції на екскурсію можна буде лише за гроші. Місто планує почати..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Уже наступного року потрапити до Венеції на екскурсію можна буде лише за гроші. Місто планує почати стягувати плату з туристів у розмірі 5 євро на день. Так хочуть урегулювати кількість охочих покататися на гондолах і побачити старовинну архітектуру.

Поки що плату запроваджують тимчасово. Це буде експеримент. Він триватиме 30 днів. Плату хочуть стягувати у вихідні та святкові дні. Платити доведеться всім гостям віком 14 років і більше.

План уперше почали обговорювати ще 2019 року. Та коли почалася пандемія, його відклали. Тепер він знову став актуальним, адже в місто знову ринули туристи. Причому часто їх щоденна кількість перевищує чисельність населення Венеції, яке становить 50 тисяч осіб.

Туристи заповнюють вулиці міста, магазини, кав’ярні й ресторани, через що венеційці стали нарікати, що вести нормальне життя просто неможливо.

Нагадаємо, два роки тому до портів Венеції також заборонили заходити великим круїзним лайнерам, зокрема проходити через канал Джудекка й пропливати перед центральною площею Венеції Сан-Марко.

Заборону запровадили, щоб захистити природу й художню цілісність Венеції, адже судна шкодили фундаментам будівель та екології.

Заборону накладено на кораблі місткістю понад 25 тисяч тонн, завдовжки більш як 180 метрів чи заввишки понад 35 метрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: