08.06.2024
Телеканал NTD

Історія інфляції Аргентини — у записній книзі перукаря

Історія інфляції Аргентини — у записній книзі перукаря

Записи в блокнотах цього перукаря стали свідченням інфляції в Аргентині. 67-річний Рубен працює в Буенос-Айресі. Каже,..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Записи в блокнотах цього перукаря стали свідченням інфляції в Аргентині. 67-річний Рубен працює в Буенос-Айресі. Каже, що за 30 років ціни на стрижку зросли із 15 песо до 3000.

Записи також показують, що найшвидше інфляція зростала за нинішнього лівого президента Альберто Фернандеса. З грудні 2019 року, коли він обійняв посаду, інфляція сягнула майже 800 %.

[Рубен Галанте, перукар]:

«Я бачу, що ця криза почалася за уряду Крістіни Фернандес де Кіршнер. Потім Макрі не зміг її подолати, Альберто Фернандес теж не спромігся. Це дуже-дуже довга криза. Інакше кажучи, вона не зменшилася, а дедалі глибшала».

Коли 1992 року Рубен оцінив стрижку в 15 песо, у перерахунку на іноземну валюту це було 15 доларів. Нині ж, якщо рахувати за реальним обмінним курсом чорного ринку, яким користується більшість аргентинців, ціна за його роботу становить 4 долари. Це 3000 песо.

Перукар каже, що така ж ситуація в усіх галузях та в усіх професіях.

[Рубен Галанте, перукар]:

«Моя купівельна спроможність у ті роки була значно вищою, ніж зараз. Були й інші чинники. Нерухомість, наприклад, у доларах коштувала значно менше. Першу квартиру я купив 1989 року за 23 000 доларів. Тепер квартира з такими характеристиками коштує щонайменше 120 000 доларів».

22 жовтня в країні пройдуть вибори. Й інфляція стане на них одним із вирішальних чинників. Як очікують, перемогти може правий кандидат Хав’єр Мілей, який хоче відмовитися від аргентинського песо взагалі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: