20.01.2024
Телеканал NTD

Пригрілися: 200 000 журавлів не хочуть відлітати з Угорщини до Африки

Пригрілися: 200 000 журавлів не хочуть відлітати з Угорщини до Африки

«Навіщо нам Африка?» — мабуть, так подумали майже 200 тисяч журавлів і лишилися в Угорщині. Щоосені..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

«Навіщо нам Африка?» — мабуть, так подумали майже 200 тисяч журавлів і лишилися в Угорщині. Щоосені вони прилітають із Північної Європи до угорського національного парку «Гортобадь». Тут серед боліт відпочивають і набираються сил перед довгим польотом до іншого континенту.

[Аттіла Сіладі, доглядач нацпарку «Гортобадь»]:

«Тут зупиняється небачено багато журавлів. Попередній рекорд 2018 року становив 160 000 птахів. А цьогоріч їх набагато більше. Ми налічили 194 тисячі».

Журавлі відпочивають у «Гортобаді» із середини вересня до кінця жовтня або до початку листопада. Але цього разу ніщо не вказує на те, що вони збираються в дорогу.

Жовтень був незвикло теплим — температура навіть перевищувала 20 градусів. На полях після збору врожаю лишилося багато кукурудзи, тому пернаті мають удосталь їжі.

[Аттіла Сіладі, доглядач нацпарку «Гортобадь»]:

«Ще одне сприятливе явище — південні вітри. Тож журавлі не мають бажання вирушати на південь, бо тут безпечно ночувати, є їжа, а також гарна погода».

Доглядачі поки що не можуть сказати, коли журавлі вирушать далі. Можливо, ті навіть лишаться на зиму.

[Аттіла Сіладі, доглядач нацпарку «Гортобадь»]:

«Це пов’язано зі зміною клімату. Журавлі тепер також зимують на південному кордоні Угорщини — біля міста Сегед та в сербській Воєводині. Ми часто бачимо там журавлів узимку».

У родини журавлеві 15 видів. Деякі ведуть осілий спосіб життя. А ті, що розмножуються на півночі, восени мігрують на південь і там зимують. Журавлі є на всіх континентах, крім Антарктиди та Південної Америки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пригрілися: 200 000 журавлів не хочуть відлітати з Угорщини до АфрикиУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераСрібна шахта відродила занепале боснійське містоЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Яку країну визнали найщасливішоюВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіНеочищені стічні води щодня скидають у річки СербіїШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушині

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: