20.02.2024
Телеканал NTD

Розгнівані жителі Акапулько вимагають від уряду якнайшвидше відновити місто

Розгнівані жителі Акапулько вимагають від уряду якнайшвидше відновити місто

У Мехіко протестують приїжджі. Сюди прибули десятки розгніваних жителів Акапулько. Люди вимагають від уряду Лопеса Обрадора..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

У Мехіко протестують приїжджі. Сюди прибули десятки розгніваних жителів Акапулько. Люди вимагають від уряду Лопеса Обрадора прискорити виділення допомоги для відновлення міста, яке постраждало від урагану «Отіс».

Президент заявив, що Акапулько отримає приблизно три з половиною мільярди доларів, і вже на Різдво будуть помітні великі зміни. Однак деякі експерти вважають, що на відновлення підуть роки. А колишній мер Акапулько та лідер опозиції Еводіо Веласкес заявляє, що лівий уряд Обрадора просто обманює.

[Еводіо Веласкес, лідер опозиції]:

«План (уряду) брехливий та лицемірний. Три з половиною мільярди доларів — це 20 % того, що потрібне Акапулько для відновлення. На думку фахівців зі США та Європи, а також рейтингових агентств, на відбудову Акапулько знадобиться від 17 до 28 мільярдів доларів».

Протестувальники нарікають і на проблеми з меддопомогою, комунальними послугами та безпекою.

[Густаво Ернандес Масіель, учасник протесту]:

«Зараз мені страшно навіть у власному домі. Ночами на вулицях грабують. У районах, де немає світла, багато злочинів. Ситуацію ніхто не контролює, і це триватиме. Організована злочинність захопить Акапулько».

Ураган «Отіс» налетів на місто 25 жовтня. До того ж метеослужби уважали, що «Отіс» залишиться просто тропічним циклоном. Як наслідок, попередження про ураган випустили менш ніж за добу.

«Отіс» лише за 12 годин посилився до урагану п’ятої категорії та вдарив по Акапулько. Пориви вітру досягали 270 кілометрів за годину. Зливи спричинили повені та зсуви ґрунту. Загинуло 47 людей, десятки зникли безвісти. Півмільйона жителів залишилися без електропостачання.

Ураган «Отіс» став найсильнішим тропічним циклоном у Західній півкулі за всю історію спостережень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Розгнівані жителі Акапулько вимагають від уряду якнайшвидше відновити містоТисячі лікарів у Південній Кореї звільняються на знак протестуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиСрібна шахта відродила занепале боснійське містоЇжу класу люкс хочуть адаптувати для космосуУ Кенії люди гинуть від повеней

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: