10.04.2024
Телеканал NTD

Палестинці ховаються в лікарнях у Секторі Гази, а ізраїльська армія наближається

Палестинці ховаються в лікарнях у Секторі Гази, а ізраїльська армія наближається

Над лікарнею Аль-Шифа у Секторі Гази здіймається дим. У дворах та коридорах перебувають тисячі вимушених переселенців...

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Над лікарнею Аль-Шифа у Секторі Гази здіймається дим. У дворах та коридорах перебувають тисячі вимушених переселенців. Біля воріт — мішки для тіл загиблих.

Ізраїльські сили не припиняють боротися з бойовиками ХАМАСу серед зруйнованих будівель на півночі Сектора Гази. Вони просуваються ближче до Аль-Шифи та ще однієї великої лікарні в місті Газа.

Білий дім заявив, що Ізраїль із четверга щодня на чотири години припинятиме бойові дії, щоб люди могли вийти двома гуманітарними коридорами на південь анклаву.

Президент США Джо Байден заявив, що домагається тривалішої триденної паузи, щоб допомогти забезпечити звільнення ізраїльських заручників, яких утримує ХАМАС. Водночас Ізраїль і США відкидають заклики до повного припинення вогню.

На гуманітарній конференції в Парижі представники 80 країн та організацій намагалися знайти спосіб, як допомогти людям. Ян Егеланд очолює Норвезьку раду у справах біженців.

[Ян Егеланд, голова Норвезької ради у справах біженців]:

«Ми не можемо більше ні хвилини чекати на гуманітарне припинення вогню в Газі. І ми не можемо ні хвилини чекати зняття блокади».

Водночас у Берліні та Копенгагені тисячі людей вийшли на марші в річницю Кришталевої ночі 1938 року. У нацистській Німеччині це була низка скоординованих нападів на єврейські магазини та синагоги, результатом якої стали тисячі розбитих вікон та вітрин.

[Серен Гаде, речник данського парламенту]:

«Я прийшов сюди, щоб ми не забули, що сталося 85 років тому. Це був початок Голокосту — найпохмурішої глави в історії за сотні років. Це є актуальним у світлі того, що сталося 7 жовтня, коли на Близькому Сході вбили 1400 ізраїльтян».

А прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо засудив нещодавню стрілянину у двох єврейських школах у Монреалі, а також сутичку між студентами університету, яка сталася в тому ж місті. За повідомленнями місцевих медіа, обидві школи повідомили, що виявили кульові отвори у своїх вхідних дверях.

Днем раніше сталися запеклі сутички в Університеті Конкордія між прибічниками ізраїльтян та палестинців. Вони призвели до поранень та арештів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Палестинці ховаються в лікарнях у Секторі Гази, а ізраїльська армія наближаєтьсяІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаАфіни накрила пилова буря із СахариІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: