19.06.2024
Телеканал NTD

Безхатьки в Лондоні можуть утратити право користуватися наметом

Безхатьки в Лондоні можуть утратити право користуватися наметом

Поки в центрі Лондона темнішає та холоднішає, 50-річний Джей готується провести ще одну ніч на вулиці...

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Поки в центрі Лондона темнішає та холоднішає, 50-річний Джей готується провести ще одну ніч на вулиці. Каже, що намет — це його рятівний круг.

[Джей, безпритульний]:

«Я маю тільки спальні мішки та всякі дрібниці. Принаймні, коли ти в наметі, то люди не будуть над тобою стояти, дивитися на тебе чи плювати на щось. Хоч трохи приватності».

Утім, використовувати такі притулки на вулицях скоро можуть заборонити. Це хоче зробили міністр внутрішніх справ Великої Британії Суелла Браверман. Вона також описала життя на вулиці як власний вибір кожного.

Безхатьки з цим не згодні.

[Джей, безпритульний]:

«Я вам гарантую: ніхто, хай би з ким ви говорили, не захоче опинитися в такому становищі».

Мер Лондона Садік Хан, благодійні організації та навіть законодавці з керівної Консервативної партії розкритикували коментарі Браверман.

Консерватори обіцяють покласти край проблемі безхатьків на вулицях до 2024 року. Але в період із липня до вересня людей без даху над головою в Лондоні було вже понад чотири тисячі. Це на 12 відсотків більше, ніж за аналогічний період торік.

[Жасмін Басран, працівниця благодійної організації]:

«Ми наближаємося до переломної миті. Ми повинні вжити заходів, щоби зменшити цю кількість».

Щодо Джея, то він пропонує міністру внутрішніх справ самій провести час на вулиці.

[Джей, безпритульний]:

«Мені дуже хотілося б, щоб вони провели тиждень на нашому місці, просто подивилися як це. Тоді в них буде інше ставлення».

Коротке посилання на цю сторінку:

Безхатьки в Лондоні можуть утратити право користуватися наметомСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: