12.11.2024
Телеканал NTD

У Словаччині патрулюють кордон з Угорщиною, щоб стримати мігрантів

У Словаччині патрулюють кордон з Угорщиною, щоб стримати мігрантів

ЄС і далі протистоїть нелегальній міграції. Так, у Словаччині почали патрулювати весь кордон з Угорщиною. Останніми..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

ЄС і далі протистоїть нелегальній міграції. Так, у Словаччині почали патрулювати весь кордон з Угорщиною. Останніми місяцями звідти проникає дедалі більше шукачів кращого життя. Патрулює, зокрема, поліція та армія.

На колишній прикордонний пункт, що біля угорського міста Райка, прибув новий прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. Він зустрівся з офіційними особами й ознайомився із прикордонною системою контролю.

[Роберт Фіцо, прем’єр-міністр Словаччини]:

«Це спеціальна техніка, за допомогою якої можна виявити людей навіть уночі на відстані кількох кілометрів. Тому вздовж усього кордону (з Угорщиною) ми демонструємо всі наші можливості, зокрема безпілотники, автомобілі, собак і навіть коней. Це дасть усім зрозуміти, передусім нелегальним перевізникам та організаторам незаконної міграції, що Словаччина готова захищати свою територію».

Для мігрантів Словаччина — транзитна країна. Спочатку вони потрапляють до Румунії чи Угорщини, а потім через Словаччину рухаються до Австрії.

У 2015 році Угорщина звела огорожу на зовнішньому кордоні, але мігрантам із Близького Сходу, як і раніше, вдається потрапити до Європи.

Тим часом уживає заходів і влада Іспанії. Виконувач обов’язків голови МВС прибув до Сенегалу, щоб поговорити з колегою. Він подарував цій африканській країні шість дронів для стеження за береговою лінією.

До Сенегалу стікаються нелегали з країн Західної Африки. Звідси через Атлантику дістаються іспанських Канарських островів. Через це останнім часом в Іспанії збільшився наплив вихідців з Африки.

Іспанія також відправила цивільний літак, який патрулюватиме узбережжя Сенегалу та Мавританії. Раніше до Сенегалу прибули 38 іспанських армійців, а ще чотири катери, 13 всюдиходів та гелікоптер.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Словаччині патрулюють кордон з Угорщиною, щоб стримати мігрантівУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНа Кубі закінчується паливо?Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: