20.08.2024
Телеканал NTD

У кенійському селі збудували власну гідроелектростанцію

У кенійському селі збудували власну гідроелектростанцію

Ось таку мінігідроелектростанцію збудував кенійський бізнесмен в окрузі Муранга. Будівництво коштувало 740 тисяч доларів. Щоб наповнити..

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Ось таку мінігідроелектростанцію збудував кенійський бізнесмен в окрузі Муранга. Будівництво коштувало 740 тисяч доларів.

Щоб наповнити невелике водосховище, воду відвели з річки.

[Джон Магіро, директор компанії ― власника мініГЕС]:

«Велика труба завдовжки понад півтора метра веде до турбіни. Вона обертається під впливом потоку води й потім обертає генератор змінного струму, а він виробляє енергію. Уся вода повертається назад у річку».

МініГЕС стала порятунком для місцевих жителів. Раніше тут завжди були перебої з електрикою. До того ж електроенергія була дорогою, а тепер коштує дешевше. Електростанція обслуговує 2000 домогосподарств у Муранзі.

[Грейс Вайріму, жителька Муранги]:

«Ця електростанція дуже допомогла нам, особливо в побуті. Ми можемо вмикати телевізор, дивитися новини й діставати інформацію. До того ж можемо заряджати телефони».

Енергії вистачає і для місцевої чайної фабрики.

[Стів Майна, директор фабрики]:

«Раніше в нас були перебої з електрикою, і виробництво було під загрозою. Якість чаю також могла постраждати. А це позначилося б на ціні. Але тепер маємо стабільне виробництво й гарну якість чаю».

За словами фахівців, великі ГЕС шкодять природі. Вони міняють екосистеми. Але така маленька гідроелектростанція з невеликим водосховищем майже не впливає на довкілля.

На мініГЕС також є сонячні панелі. Вони допоможуть виробляти електрику під час посухи, коли річки міліють.

Ця гідроелектростанція наразі єдина в Центральній Кенії.
Коротке посилання на цю сторінку:

У кенійському селі збудували власну гідроелектростанціюВідкрита тюрма: як в’язнів Чехії повертають у суспільствоУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніЯк угорці повертаються до сільського життяЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у Віндзорі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: