Стіл і стілець посеред поля, які чекають свого єдиного відвідувача. Такий ресторан нещодавно відкрила одна шведська пара в Рансетері, що за 350 кілометрів від Стокгольма. Він має убезпечити гостей від зараження в умовах пандемії коронавірусу.
А ось і перший клієнт. Його звуть Девід, і добирається він сюди на велосипеді.
Офіціантів тут немає. Усі страви приїжджають у кошиках по канату.
Відвідувачу відправляють напій. Його наливають у шейкер.
[Лінда Карлссон, співзасновниця ресторану]:
«Ось напій. Дорогою він трохи збовтається. І треба ще покласти із чого пити. Я ставлю це та відправляю».
Расмус — шеф-кухар і співзасновник ресторану.
[Расмус Перссон, шеф-кухар]:
«Сьогодні в нас перший день, на кухні все кипить. Зараз готуватиму основну страву з імбиру. У нас буде жовте пюре з моркви й імбиру, яке ми подамо з фрикадельками із солодкої кукурудзи, козельцем і коричневим маслом із фундука».
Пара каже, що на травень столик уже заброньовано повністю. Вільний час є лише в червні й липні. Ресторан працюватиме все літо.
[Расмус Перссон, шеф-кухар]:
«Гадаю, зараз багато хто сумує за подорожами. Фізично ми не маємо змоги поїхати далеко. Але можемо зробити це подумки. Й один із найліпших способів це зробити — через їжу й природу. Думаю, це поєднання допоможе Девіду здійснити таку подорож».
Засновники ресторану кажуть, що заклад не закриватиметься навіть під час дощу, бо вони зроблять навіс.
Щодо оплати, то кожен відвідувач залишає за їжу стільки грошей, скільки вважає за потрібне.
Коротке посилання на цю сторінку: