27.07.2024
Телеканал NTD

США закликали Ізраїль відкрити КПП на кордоні із Сектором Гази

США закликали Ізраїль відкрити КПП на кордоні із Сектором Гази

Палестинці в Секторі Гази зазнають примусового переміщення та колективного покарання. Про це в Раді Безпеки ООН..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Палестинці в Секторі Гази зазнають примусового переміщення та колективного покарання. Про це в Раді Безпеки ООН заявив голова Агентства у справах палестинських біженців Філіпп Лаззаріні.

Він також сказав, що відключення комунікацій у вихідні погіршило ситуацію, і якщо так триватиме, то для ООН стане майже неможливою подальша робота в Секторі Гази.

[Філіпп Лаззаріні, голова Агентства ООН у справах палестинських біженців]:

«Пальне закінчується. На вулиці Гази почали виливатися стічні води. Це незабаром створюватиме величезну небезпеку здоров’ю людей».

США також висловили стурбованість через відключення зв’язку в анклаві. Вони закликали Ізраїль відкрити КПП до Сектора Гази, щоб надати допомогу.

Водночас представник Ізраїлю одягнув жовту зірку й оголосив, що він і його команда почнуть їх носити. Такі зірки в середні віки й у період Раннього Нового часу повинні були носити євреї в деяких халіфатах і європейських країнах. Такі ж вони носили й у період Другої світової в Країнах осі.

[Гілад Ердан, постійний представник Ізраїлю при ООН]:

«Ми носитимемо цю зірку доти, доки ви не засудите звірства ХАМАСу й не вимагатимете негайного звільнення наших заручників».

Ізраїльська армія і далі обстрілює Сектор Гази, націлюючись на об’єкти ХАМАСу. Однак від цього страждають сотні тисяч жителів густонаселеного анклаву.

ЦАГАЛ також оголосив, що завдає ракетних ударів по інфраструктурних об’єктах «Хезболли» в Лівані.

Водночас міністр внутрішніх справ Великої Британії Суелла Браверман заявила, що пропалестинські демонстрації в її країні — це «марші ненависті», і протестувальники закликають до «знищення Ізраїлю».

Браверман також зазначила, що змінила би британський закон про екстремізм.

Антисемітські та ісламофобські інциденти у Великій Британії різко зросли після 7 жовтня, коли бойовики ХАМАСу напали на ізраїльські поселення. Деякі британські політики розкритикували лондонську поліцію за те, що на пропалестинському мітингу вона не заарештовувала тих, хто скандував «джихад».
Коротке посилання на цю сторінку:

США закликали Ізраїль відкрити КПП на кордоні із Сектором ГазиТайїп Ердоган: «Більш як 1000 членів ХАМАСу перебуває в лікарнях Туреччини»Ізраїль оголосив про визволення чотирьох заручників у Секторі ГазиКулі зі сміттям із КНДР спричинили пожежі та порушили роботу аеропорту в Південній КореїСирійські біженці в Лівані скаржаться на «вороже середовище»Хусити заявили, що арештували «членів шпигунської мережі США та Ізраїлю»Пожежа на заводі літієвих батарей у Південній Кореї — 22 загиблихНарендра Моді втретє поспіль стане прем’єр-міністром Індії2 мільйони осіб постраждали в Бангладеш через розлив БрахмапутриПісля повені на півдні Бразилії поширюються небезпечні хвороби

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: