19.08.2024
Телеканал NTD

Фарерськими островами тепер можна погуляти онлайн

Фарерськими островами тепер можна погуляти онлайн

Саме так тепер, в умовах карантину, проходять екскурсії мальовничими Фарерськими островами. Вони лежать в Атлантичному океані..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Саме так тепер, в умовах карантину, проходять екскурсії мальовничими Фарерськими островами. Вони лежать в Атлантичному океані й входять до складу Данії.

Місцеві жителі вирішили дати можливість усім охочим прогулятися схилами й долинами. Для цього вони надягають шоломи з камерою й під’єднуються до інтернету.

Екскурсії почалися 15 квітня. Їх транслюють на сайті туристичного управління островів, а також у Facebook та Instagram.

Співробітник управління Леві Ганссен каже, що до перших чотирьох екскурсій тривалістю годину приєдналося майже 50 тисяч користувачів. Учасникам дають приблизно одну хвилину часу, коли вони можуть керувати екскурсоводом, як героєм комп’ютерної гри.

[Леві Ганссен, співробітник туристичного управління]:
«Якщо просиш їх піти ліворуч, вони йдуть ліворуч, якщо просиш їх пострибати, вони стрибають. Тобто ви керуєте людиною й вирішуєте, що хочете побачити й куди їй іти».

Щоправда, іноді користувачі заходять надто далеко. Наприклад, один із них хотів зробити так, щоб екскурсовод зістрибнув з обриву в океан.

[Леві Ганссен, співробітник туристичного управління]:
«Трохи сюрреалістично усвідомлювати, що ти гуляєш Фарерськими островами, а хтось керує тобою зі свого дивана чи навіть з ванної кімнати».

Фарери складаються з 18 островів, на яких проживає приблизно 50 тисяч осіб. І 20 тисяч із них у Торсхавні — столиці.

Головні джерела доходу регіону — рибальство й рибне господарства. Упродовж останніх п’яти років швидкими темпами розвивався й туризм. Приміром, торік острова відвідало приблизно 120 тисяч туристів.

Водночас тут виявили вже понад 200 випадків зараження коронавірусом.

Туристам радять не приїжджати на острови щонайменше до 1 травня. Місцева влада сподівається, що нові онлайн екскурсії допоможуть підтримувати індустрію й простимулюють потік мандрівників після того, як карантин закінчиться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фарерськими островами тепер можна погуляти онлайнКонкурс портретного живопису NTD пройшов у Нью-ЙоркуВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіМодний дім Carolina Herrera показав красу як силу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: