20.02.2024
Телеканал NTD

Миска замість капелюха й креветка замість рибки: як відтворюють шедеври живопису на карантині

Миска замість капелюха й креветка замість рибки: як відтворюють шедеври живопису на карантині

Через пандемію коронавірусу музеї й галереї в усьому світі закриті. У їхніх залах порожньо, адже люди..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Через пандемію коронавірусу музеї й галереї в усьому світі закриті. У їхніх залах порожньо, адже люди сидять удома.

Утім, працівники Лондонської національної галереї придумали, як під час самоізоляції розважитися й одночасно долучити людей до мистецтва. Вони відтворюють знамениті шедеври в себе вдома, використовуючи підручні засоби.

Від Яна ван Ейка до Ганса Гольбейна: куратори вбираються, як герої картин, і викладають результати своєї праці в соціальні мережі.

[Джон Шелвін, співробітник Лондонської національної галереї]:

«Справді, починаєш розуміти, як добре вони знають ці картини, бо працюють із ними щодня, їм пощастило бачити їх під час своєї роботи».

Куратор Емілі Бернс відтворила картину італійського художника Караваджо «Вечеря в Еммаусі». До постановного фото долучився її бойфренд, а також родичі.

[Емілі Бернс, куратор Лондонської національної галереї]:
«Ми подумали, що ця картина підходить для домашнього оточення, бо вона зображує приміщення. У нас є обідній стіл, є їжа й люди, які можуть сісти поруч. Нам здалося, що відтворити це буде не вельми складно».

Головним у цій роботі є освітлення. Караваджо знаменитий технікою «к’яроскуро», тобто різким протиставленням світла й тіні.

Тоді як цього вдалося досягти завдяки лампі, до інших елементів довелося підійти ще креативніше. Так, замість шапки Емілі використала миску. А курча довелося замінити пирогом.

[Емілі Бернс, куратор Лондонської національної галереї]:
«Ми не змогли знайти деякі предмети. Курки в нас не було, тому замінили її на пиріг зі свининою. Подумали, що він досить автентичний на вигляд».

Для відтворення цієї картини під назвою «Хлопчик і дівчинка з котом і рибкою» нідерландської художниці Юдіт Лейстер теж довелося пофантазувати. Оскільки рибки не було, її замінили на креветку.

Уряд Великої Британії обіцяє найближчими тижнями послаблювати карантинні заходи. Однак коли відкриються музеї, поки невідомо.
Коротке посилання на цю сторінку:

Миска замість капелюха й креветка замість рибки: як відтворюють шедеври живопису на карантиніОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиДва індійські ресторани судяться через куряче каріФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: