27.07.2024
Телеканал NTD

Що робить нас гарними: нова виставка в Лондоні

Що робить нас гарними: нова виставка в Лондоні

«Хто на світі наймиліший, за всіх прекрасніший, біліший?» Це головне питання виставки, яка недавно відкрилася в..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

«Хто на світі наймиліший, за всіх прекрасніший, біліший?» Це головне питання виставки, яка недавно відкрилася в Лондоні. Вона висвітлює історію, науку та бізнес, які пов’язані з індустрією краси.

В експозиції — понад 200 предметів і творів мистецтва, зокрема давньоримські статуї. Називається вона «Культ краси».

На виставці можна знайти палітру для макіяжу з Єгипту віком 4000 років. А тут косметика вже XXI століття: лінійка тональних кремів попзірки Ріанни для чорного кольору шкіри.

Експозиція демонструє різні інтерпретації краси за різних умов: переможницю конкурсу серед чорношкірих жительок Лондона в 70-х роках, бразильську тюремну королеву краси, а також 9-річну переможницю дитячого конкурсу краси в Техасі.

Одна з цілей виставки — спонукати відвідувачів замислитися, що означає бути гарним.

[Дженіс Лі, куратор виставки]:

«Люди радять усілякі речі, які допоможуть стати прекрасним. Але як нам розібратися, що з того правда? Чи справді існує універсальний стандарт краси?»

Змінити свій зовнішній вигляд нині набагато простіше, ніж раніше, завдяки косметичним процедурам, ботоксу та філерам. Порушують тут і тему пластики. Зокрема, на прикладі перської художниці Ширін Фатхі, яка досліджувала, чому її земляки одержимі пластикою носа.

Також досліджується вплив інтернету та соціальних мереж на стандарти краси.

А ця експозиція — результат співпраці науковців і художників. Вони відтворили рецепти косметичних продуктів доби Відродження.

Відвідувачі можуть понюхати суміші, що піняться, і відчути аромати, які колись створювали жінки XVI століття.

Виставка «Культ краси» триватиме до 24 квітня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Що робить нас гарними: нова виставка в ЛондоніВпливовій жінці-вікінгу присвятили виставку в ДаніїЯк кочували стародавні киргизи, показали на фестивалі«Вірі та забобонам» присвятили 13-й Фестиваль піщаних скульптур у ДаніїКартину Тіціана, яку викрадали двічі, виставляють на торги в ЛондоніПрогулянки Сеною на невеликому човні дедалі частіше обирають туристи в ПарижіЯк день літнього сонцестояння відзначають у Великій БританіїНа горі Фудзі в Японії на альпіністів чекають нові правилаБалет із США привіз до лондонського Королівського оперного театру спадщину Фредеріка АштонаЗнаку Hollywood виповнюється 101 рік: з чого все почалося

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: