12.11.2024
Телеканал NTD

Ураган «Отіс» налетів на курорт Акапулько в Мексиці

Ураган «Отіс» налетів на курорт Акапулько в Мексиці

Затоплені вулиці й дороги, вибиті шибки та зруйновані стіни будинків залишив по собі в Акапулько ураган..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

Затоплені вулиці й дороги, вибиті шибки та зруйновані стіни будинків залишив по собі в Акапулько ураган «Отіс». Він сформувався в Тихому океані як слабкий тропічний шторм, але за 12 годин посилився до урагану п’ятої категорії за шкалою Саффіра – Сімпсона. Потім ударив по узбережжю Мексики.

[Анхель Гонсалес, водій вантажівки]:

«Це було жахливо. Дув сильний вітер. Ми бачили, як падали дерева, і нам довелося повз них проїжджати».

Ураган приніс зливи, а також вітер із поривами до 270 кілометрів за годину. Він залишив місто без електрики та зв’язку й пошкодив десятки будівель. Крім того, на ділянку дороги, що веде до Акапулько, зійшов зсув. Шосе розчищали кілька годин.

[Браян Макнодлі, дослідник ураганів]:

«Якби те саме сталося у відкритому океані, це однаково було б потужно. Та, на жаль, ураган посилився прямо перед виходом на берег. І сталося це в дуже населеному місті».

Попри швидкий розвиток подій, влада встигла попередити людей, що насувається лихо.

[Крістен Корбозьєро, експерт з ураганів]:

«Добре, що влада поширила повідомлення, бо дедалі більша потужність шторму багатьох застала зненацька».

Влада штату Герреро підготувала тимчасові притулки. 8000 армійців проводять рятувальні операції в Акапулько та надають допомогу місцевим жителям і туристам.

На думку експертів, цей ураган став найсильнішим у східній частині Тихого океану за всю історію спостережень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ураган «Отіс» налетів на курорт Акапулько в МексиціАфіни накрила пилова буря із СахариФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під судРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в Ісландії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: