08.03.2024
Телеканал NTD

Караван із кількох тисяч мігрантів іде до кордону США

Караван із кількох тисяч мігрантів іде до кордону США

Караван мігрантів вирушив із Тапачули, що на південному сході Мексики, у бік США. Влада повідомляє, що..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Караван мігрантів вирушив із Тапачули, що на південному сході Мексики, у бік США. Влада повідомляє, що місто залишило 3500 осіб. Активісти називають кількість у 5000. У каравані венесуельці, кубинці та вихідці з країн Центральної Америки.

Мігранти кажуть, що втомилися чекати на транзитні візи. У людей закінчуються гроші, але на роботу влаштуватися не можна. Звинувачують у цій ситуації Мексиканську комісію з допомоги біженцям.

[Хорхе, мігрант із Гондурасу]:

«Ми чекаємо вже понад два місяці, але нам брешуть і не хочуть видавати документи, а ми не маємо за що їсти. Треба надто великі ресурси, тому ми мусимо йти пішки (щоб дістатися кордону зі США)».

[Іринео Мухіка, активіст]:

«Вони ігнорують проблему, і мігранти змушені залишатися в цих місцях, де ми бачили багато смертей або через нещасні випадки, або через викрадення людей. Організована злочинність захоплює Чіапас і насильство всюди. Ми намагаємося врятувати людей, тож сформували такий караван».

Тим часом у Комісії з допомоги біженцям пояснили, що піклуються про тих, хто втікає через ризик переслідування. Організація не має видавати транзитні візи.

Цей караван став одним із найбільших із торішнього червня. Водночас останніми тижнями на кордоні Мексики й США зібралося коло десяти тисяч мігрантів.

Сполучені Штати Америки не справляються з дедалі більшою кількістю охочих перейти кордон. Багато мігрантів перетинають небезпечний проміжок між Колумбією та Панамою. За перші вісім місяців через нього пройшло 420 тисяч вихідців із країн Південної Америки. Це рекордна кількість.
Коротке посилання на цю сторінку:

Караван із кількох тисяч мігрантів іде до кордону СШАПосуха у В’єтнамі може позначитися на світових цінах на кавуУ Сеулі тисячі лікарів знову вийшли на протестАвстралійців навчають готувати поживно та недорого, щоб зменшити витратиВООЗ: штам віспи мавп мутує швидше, ніж очікувалиПожежа в торговому центрі в Китаї — 16 загиблихНа польсько-білоруському кордоні загострюється ситуація через наплив мігрантівЖивуть у страху: на курорті в Чилі може впасти елітний ЖКСвітильники з гарбузів робить дизайнерка з КосоваГарячі тури знову мають попит у Європі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: