05.07.2024
Телеканал NTD

Ще два сильні землетруси сталися в Афганістані

Ще два сильні землетруси сталися в Афганістані

Ще два сильні землетруси магнітудою 6,3 і 5 сталися в провінції Герат, що на заході Афганістану...

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Ще два сильні землетруси магнітудою 6,3 і 5 сталися в провінції Герат, що на заході Афганістану. Офіційної інформації про загиблих і постраждалих наразі немає. Представники «Талібану», який керує країною, повідомили лише, що зруйновано сотні будинків.

Люди розбирають завали та чекають на допомогу.

[Субхан, житель провінції Герат]:

«Наше село процвітало, але цей землетрус стер його з лиця землі. Ми втратили все. Під час першого землетрусу будинки не дуже постраждали, але тепер усе в руїнах».

А в цьому селі було 700 будинків. Тепер не лишилося жодного.

[Джума Гюль, житель провінції Герат]:

«У нас не залишилося ні дому, ні їжі. Боїмося, що люди тут помруть від голоду та холоду. Нічого не лишилося. Ми самі й без нічого».

Організація «Лікарі без кордонів» повідомила, що до регіональної лікарні Герату доправили 117 постраждалих під час землетрусу. Також надходять пацієнти із запаленням легень. Люди, що втратили житло, ночують у наметах або просто неба.

Водночас афганцям, які пережили лихо, загрожує голод. Причому ситуація була критичною і до землетрусів. Так заявляє Всесвітня продовольча програма.

[Філіпп Кропф, працівник Всесвітньої продовольчої програми]:

«Це катастрофа на вершині катастрофи. Зараз 15 мільйонів афганців не знають, де взяти їжу завтра. А Всесвітня продовольча програма здатна забезпечити харчами лише три мільйони людей, бо фінансування гостро не вистачає».

Поки що постраждалим сім’ям афганців видали по 100 кілограмів борошна, бобових та олії. Можливо, найближчим часом їм також виділять гроші.

Всесвітня продовольча програма закликає міжнародну спільноту підтримати афганський народ гуманітарною допомогою. Донори майже перестали виділяти гроші Афганістану після того, як 2021 року владу там захопили таліби. Їхній нелегітимний уряд не визнала жодна країна світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ще два сильні землетруси сталися в АфганістаніГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиСотні людей уважають зниклими безвісти після пожеж у Чилі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: