21.04.2024
Телеканал NTD

Майже 30 людей загинуло внаслідок обстрілу табору переселенців у М’янмі

Майже 30 людей загинуло внаслідок обстрілу табору переселенців у М'янмі

Щонайменше 29 людей, серед яких жінки та діти, загинуло внаслідок обстрілу табору переселенців у М'янмі, неподалік..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Щонайменше 29 людей, серед яких жінки та діти, загинуло внаслідок обстрілу табору переселенців у М’янмі, неподалік кордону з Китаєм. Понад 50 осіб дістало поранення. Обставини події поки що невідомі. За одними даними, на нього скинули авіабомбу. За іншими — вдарила артилерія.

Трагедія сталася поряд із містом Лайза в області Качин. Тут базується політична Організація незалежності Качину, яка контролює регіон. Вона багато років ворогує з центральною владою. Конфлікт загострився після воєнного перевороту 2021 року.

Армія незалежності Качину звинувачує в атаці м’янмарських військовиків. Ті, своєю чергою, заявляють, що табір знищено внаслідок вибуху боєприпасів на складі повстанців.

У М’янмі, яка раніше називалася Бірмою, десятки років тривала громадянська війна. Вона почалась у середині минулого століття. Уряд боровся з комуністичною опозицією та етнічними повстанцями, які до неї долучилися. Гостра фаза закінчилась у 70–80-х роках, а у 2012-му війна офіційно завершилася.

Після недавнього військового перевороту представники етнічних збройних угруповань заявили, що у 2023 році повалять військову хунту. За даними опозиційних медіа, у відповідь м’янмарська влада почала завдавати авіаударів по об’єктах бойовиків та будинках мирних жителів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Майже 30 людей загинуло внаслідок обстрілу табору переселенців у М’янміБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівСильний шторм налетів на Техас: четверо загиблихУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпеку«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїВ Іспанії «накрили» найбільший у Європі цех із виготовлення фальшивих монетПерешкодити мародерству: бразильська поліція патрулює затоплені райониВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуІзраїль завдав ударів по об’єктах в Ірані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: