21.12.2024
Телеканал NTD

Великі авіакомпанії і далі скасовують рейси до Ізраїлю

Великі авіакомпанії і далі скасовують рейси до Ізраїлю

Великі авіакомпанії частково призупинили польоти до Ізраїлю після нападу бойовиків ХАМАСу. До вечора понеділка з аеропорту..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Великі авіакомпанії частково призупинили польоти до Ізраїлю після нападу бойовиків ХАМАСу. До вечора понеділка з аеропорту Тель-Авіва й назад не виконувалася третина регулярних рейсів.

Три великі американські авіакомпанії заявили, що скасовують рейси до країни до кінця місяця. Багато європейських авіаперевізників учинили так само. Як наслідок, в Аеропорту імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві почався хаос.

[турист із Німеччини]:

«Наш рейс скасовано, але ми зберігаємо спокій. Ми впевнені, що потрапимо додому. Це сумна ситуація. Але я знаю, що всі докладають максимуму зусиль, щоб люди дісталися, куди їм треба».

Винятком став лише національний ізраїльський авіаперевізник. Він навіть додав рейсів, щоб усі охочі громадяни могли повернутися та вступити до війська. Наразі Ізраїль проводить найбільшу військову мобілізацію у своїй історії.

[житель Ізраїлю]:

«Мій 25-річний син, який торік переїхав до США, повертається, щоби піти в танкові війська. Він три роки прослужив в армії на посаді старшини. Зараз він вирішив, що має повернутися додому, щоб захищати країну».

Авіаційні регулятори в США та Європі поки що не видавали офіційного розпорядження про те, що польоти до Ізраїлю треба припинити.

Водночас ЦАГАЛ і далі завдає авіаударів по місцях дислокації, штабах і складах бойовиків ХАМАСу в Секторі Гази. Ізраїль повністю відключив анклав від електро- та водопостачання. Також туди перестали доставляти продовольство. Уряд каже, що збирається повністю знищити угруповання, яке вже вбило близько 900 ізраїльтян, понад 2600 було поранено. Ще десятки потрапили в полон.

Наступні кадри можуть шокувати. Ізраїльські військовики зайшли в одне з прикордонних сіл, яке нетривалий час було під контролем бойовиків. Там виявили тіла коло 100 вбитих.

Ізраїльські армійці кажуть, що визволили всі території, які раніше зайняв ХАМАС, і тепер зачищають окремих бойовиків.

Ізраїль також зміцнив позиції на кордоні з Ліваном. Повідомляють, що звідти до країни також намагалися проникнути бойовики та вівся ракетний обстріл.
Коротке посилання на цю сторінку:

Великі авіакомпанії і далі скасовують рейси до ІзраїлюНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиСуд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у ЛондоніЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: