05.11.2024
Телеканал NTD

Прем’єр Фінляндії: газопровід пошкодили навмисно

Прем'єр Фінляндії: газопровід пошкодили навмисно

Підводний газопровід і телекомунікаційний кабель на дні Балтійського моря, що сполучає Фінляндію та Естонію, найімовірніше, пошкодили..

Дата завантаження: 2024-05-05

video

Підводний газопровід і телекомунікаційний кабель на дні Балтійського моря, що сполучає Фінляндію та Естонію, найімовірніше, пошкодили навмисно. Про це повідомив прем’єр-міністр Фінляндії.

[Петтері Орпо, прем’єр-міністр Фінляндії]:

«За попередньою оцінкою, пошкодження не могли виникнути за нормального використання чи коливань тиску. Цілком імовірно, що вони — наслідок зовнішніх дій. Фінська влада розпочала розслідування».

Газопровід Balticconnector перекрили рано-вранці в неділю. Його довжина становить 77 кілометрів. Фінський оператор газопроводу заявив, що на ремонт можуть піти місяці.

[Петтері Орпо, прем’єр-міністр Фінляндії]:

«У неділю компанія-оператор повідомила владу, що ймовірний витік на Балтійському трубопроводі між Фінляндією та Естонією виявили о 8:10 ранку в неділю після вибуху і спричинених ним порушень. Влада спільно з прикордонною і береговою охороною розслідувала справу, і сьогодні вранці в трубопроводі виявили місця витоку. Точка витоку перебуває в економічній зоні Фінляндії».

Прем’єр-міністр заявив, що пошкодження трубопроводу непокоїть, але енергопостачання Фінляндії стабільне, і пошкодження телекомунікаційного кабелю не вплинуло на загальний зв’язок у країні.

На газ припадає 5 % енергопостачання Фінляндії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Прем’єр Фінляндії: газопровід пошкодили навмисноБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загиблі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: