22.02.2024
Телеканал NTD

Ізраїль завдає ракетних ударів по Сектору Гази й зачищає свої території

Ізраїль завдає ракетних ударів по Сектору Гази й зачищає свої території

Ізраїль і далі завдає ракетних ударів по базах бойовиків ХАМАСу, що в Секторі Гази. Як повідомляє..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Ізраїль і далі завдає ракетних ударів по базах бойовиків ХАМАСу, що в Секторі Гази. Як повідомляє ЦАГАЛ, знищено штаб-квартири, тренувальні табори та склади бойовиків.

Операція Армії оборони Ізраїлю під назвою «Залізні мечі» почалася в суботу, невдовзі після того, як ХАМАС оголосив війну Ізраїлю й убив або захопив у полон сотні ізраїльтян. Також із Сектору Гази по Ізраїлю запустили тисячі ракет. Вони призвели до руйнувань і людських жертв у Тель-Авіві та інших містах.

Бойовики ХАМАСу скоординовано проникли на територію Ізраїлю різними шляхами й почали масштабні напади. Загалом Ізраїль уже повідомив про понад 700 загиблих. Серед них мирні жителі та десятки поліціянтів. Також понад 2000 осіб дістали поранення. Уряд уважає, що бойовики захопили коло 100 заручників і перевезли їх на територію Сектора Гази.

Припускають, що підготувати операцію угрупованню допомагав Іран. Після початку кровопролиття він заявив про підтримку бойовиків.

Наразі Ізраїль офіційно перебуває в стані війни. Згідно із заявами, жодного мирного врегулювання ситуації бути не може, і він діятиме до повного знищення ХАМАСу.

Він не тільки проводить масовані та спрямовані ракетні удари, а й зачищає території, які угруповання захопило в суботу. За площею вона перевищила весь Сектор Гази. Убито сотні бойовиків. Десятки схоплено.

Рада Безпеки ООН провела закрите засідання щодо ситуації в Ізраїлі та Секторі Гази. Учасники обговорювали, як можна захистити мирних жителів і припинити насильство. Однак жодного спільного рішення не ухвалили.

[Роберт Вуд, заступник посла США при ООН]:

«Я не хочу вдаватися в подробиці того, що насправді обговорювали на брифінгу, але є чимало країн, які засудили напади ХАМАСу. Утім, вочевидь, не всі. Хто конкретно, казати не буду, але про одну з них ви точно зможете здогадатися».

Раніше Джо Байден повідомив, що й далі підтримуватиме Ізраїль. Так, США відправили до його берегів бойові кораблі й літаки на знак солідарності та підтримки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль завдає ракетних ударів по Сектору Гази й зачищає свої територіїДострокові вибори в Португалії: соціалісти вперше з 2015 року втратили більшістьУперше за п’ять років: Сі Цзіньпін приїхав до ЄвропиОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»ЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівля

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: