21.03.2024
Телеканал NTD

Убивчий землетрус в Афганістані: кількість загиблих зростає

Убивчий землетрус в Афганістані: кількість загиблих зростає

Понад 2500 осіб загинуло внаслідок землетрусу в Афганістані. Ще більш як 9000 дістало поранення. За даними..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Понад 2500 осіб загинуло внаслідок землетрусу в Афганістані. Ще більш як 9000 дістало поранення. За даними влади, жертв стає дедалі більше.

Стихійне лихо сталося на заході країни. Епіцентр землетрусу був приблизно за 40 кілометрів від міста Герат. Магнітуда становила 6,3. Потім було три сильні афтершоки, після чого підземні поштовхи ослабли.

Зруйновано чи пошкоджено понад 1300 будинків. 12 сіл майже стерті з лиця землі. Рятувальні операції тривають. Жителі теж розбирають завали. Вони кажуть, що майже в кожній сім’ї є загиблі чи постраждалі.

[житель Герата]:

«Загинуло багато моїх родичів, зокрема мій син. Ще один син постраждав. Дуже багато людей досі під завалами».

[житель Герата]:

«Я нічого не знаю про матір, дочку й сина. Не знаю, чи вони живі».

[житель провінції Герат]:

«Цей землетрус завдав нам багато біди. Я втратив двох членів сім’ї: сестру й сина».

[житель провінції Герат]:

«Тринадцять моїх родичів постраждали, і їм потрібна негайна допомога. Ви бачите, що тут відбувається. Багато жертв, а в деяких сім’ях загинули всі. Ми дуже стривожені. Нам потрібна допомога».

Ще до стихійного лиха в Афганістані була гуманітарна криза. Благодійна організація «Врятуймо дітей» заявила, що ситуація погіршилася. Сотні дітей і жінок утратили житло.

[Аршад Малік, працівник організації «Врятуймо дітей»]:

«Нас також непокоїть те, чи буде найближчим часом доступ до води, харчів, медичних послуг та освіти, оскільки більша частина інфраструктури, імовірно, зруйнована».

Цей землетрус став найсмертоноснішим в Афганістані за останні 25 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Убивчий землетрус в Афганістані: кількість загиблих зростаєВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: