09.12.2024
Телеканал NTD

Підлогу, якою ходив сам Шекспір, знайшли під час реконструкції

Підлогу, якою ходив сам Шекспір, знайшли під час реконструкції

«Весь світ — театр, а люди в нім — актори». Цю фразу приписують поетові та драматургу..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

«Весь світ — театр, а люди в нім — актори». Цю фразу приписують поетові та драматургу Вільяму Шекспірові.

А тепер можна доторкнутися й до підлоги, якою Шекспір, можливо, ходив. Нове відкриття зробили в англійському Норфолку під час ремонту в ратуші Святого Георгія.

У будівлі віком 600 років під новою підлогою знайшли старішу.

[Джонатан Кларк, історик]:

«Ми знаємо з документів, що підлогу не міняли. Тут така конструкція, що підлогу неймовірно складно розібрати. Також раніше провели датування за кільцями дерева. Воно підтвердило, що будівлю звели на початку XV століття».

І це відповідає часу, коли жив Шекспір. Відомий драматург був ще й актором.

В історичних документах місцевої ратуші є запис про візит акторів графа Пембрука. У цій трупі був і молодий Шекспір.

Як стверджують у театрі, цілком можливо, що він виступав саме тут.

[Тім Фітцгігем, креативний директор театру]:

«Тепер ми знаємо, що дошки під сучасним театром — це оригінальні дошки, датовані 1417–30 роками. І це справді дивовижно, бо у світі просто немає іншого театру, який міг би стверджувати, що Вільям Шекспір ходив такими дошками».

Ратуша Святого Георгія претендує на звання найстарішого чинного театру Великої Британії. Її керівництво каже, що зараз прагне зберегти старовинну підлогу ще на віки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підлогу, якою ходив сам Шекспір, знайшли під час реконструкціїВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяНирки — у центрі нової кризи в НепаліЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язків19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: